Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Лишен слободе у Зети по потјерници НЦБ Интерпол Београд

Датум објаве: 13.06.2014 16:21 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова – Центра безбједности Подгорица су, поступајући по међународној потјерници НЦБ Интерпол Београд, а у активности коју су спровели у координацији са НЦБ Интерпол Подгорица, лишили слободе држављанина Републике Србије, З.А. (42) из Ниша.

НЦБ Интерпол Београд је у мају 2014. године расписао међународну потјерницу за З.А. на основу наредбе за хапшење Вишег суда у Нишу, издате ради обезбјеђивања његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води пред надлежним судом у Србији, због основане сумње да је починио кривично дјело изнуда из чл. 214 ст. 3 у вези ст. 1 из КЗ Р Србије, за које је максимална запријећена казна затвора 12 година.

Службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе З.А. синоћ, 12. јуна 2014. године око 21,00 час, на путном правцу Подгорица – Бар, у мјесту Бистрице. Наиме, полицијски службеници су, поступајући на основу оперативних информација, контролисали путничко возило којим је управљао З.А. Он је лишен слободе након потврде идентитета.

З.А. ће данас, у законском року, бити предат судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, ради одређивања екстрадиционог притвора.