Мања слова Већа слова РСС
>

Реализоване екстрадиције

Датум објаве: 23.05.2014 13:35 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Министарства унутрашњих послова - Управе полиције, НЦБ Интерпол Подгорица су, 21. маја 2014. године, реализовали екстрадицију из Републике Србије у Црну Гору црногорског држављанина Бранислава Дедејића (44) рођеног у Мојковцу, док је из Црне Горе у Републику Србију реализована екстрадиција држављанина Босне и Херцеговине А.Д.М. (33).

Дедејић се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од једне године и једног мјесеца на коју је осуђен пресудом Основног суда у Бијелом Пољу, због кривичног дјела превара у покушају почињеног у стицају са кривичним дјелом фалсификовање исправе.

А.Д.М. је екстрадиран ради предаје правосудним органима Републике Србије у циљу обезбјеђивања његовог присуства у кривичним поступцима које се против њега воде пред надлежним судовима у Републици Србији, због основане сумње да је починио више продужених кривичних дјела тешка крађа, једно кривично дјело тешка крађа и једно кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Поменуте екстрадиције су реализоване уз подршку Посебне јединице полиције.