Manja slova Veća slova RSS
>

Realizovane ekstradicije

Datum objave: 15.01.2014 16:27 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Nacionalni centralni biro Interpol Podgorica su, 15. januara 2014. godine, uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije, realizovali ekstradiciju iz Austrije u Crnu Goru državljanina Republike Srbije Mitrašinović Mirka (32) i ekstradiciju iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku A.B. (27), državljanina Republike Hrvatske.

Mitrašinović za kojim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Podgorica potražuje se na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izvršenja presude ovog suda kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju.

A.B. za kojim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Zagreb potražuje se radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnim postupcima koji se protiv njega vode u nadležnim sudovima u Republici Hrvatskoj, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo teška krađa i krivično djelo teška krađa u pokušaju iz KZ Republike Hrvatske.