Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Поштуј живот, врати оружје

11.07.2019.

У Никшићу обиљежен Међународни дан уништавања оружја

У  Никшићу обиљежен Међународни дан уништавања оружја Данас је поводом 9. јула - Међународног дана уништавања оружја, Министарство унутрашњих послова Црне Горе, уз подршку Европске уније и УНДП/СЕЕСАЦ (Центра за контролу лаког и малокалибарског оружја у Југоисточној и Источној Европи), организовало уништавање 990 комада оружја и 269 дјелова за оружје. Догађај је подржала и Мисија Организације за европску безбједност и сарадњу у Црној Гори (ОЕБС), као и невладина организација Центар за демократску транзицију (ЦДТ).

20.07.2018.

Поводом Међународног дана уништавања оружја у Никшићу данас уништено 1357 комада оружја

Поводом Међународног дана уништавања оружја у Никшићу данас уништено 1357 комада оружја

Министарство унутрашних послова Црне Горе, уз подршку Европске уније и УНДП/СЕЕСАЦ (Центра за контролу лаког и малокалибарског оружја у Југоисточној и Источној Европи), уништило је данас у никшићком Институту за црну металургију 1357 комада оружја и 145 дјелова за оружје. Догађај је подржала и Мисија у Црној Гори Организације за безбједност и сарадњу у Европи (ОЕБС), као и невладина организација Центар за демократску транзицију (ЦДТ).

22.09.2017.

Уништавање муниције прикупљене од грађана - допринос безбједности и смањењу нелегалног оружја

У пећима фабрике експлозива „Полиекс“ у Беранама данас је Министарство унутрашњих послова Црне Горе, у сарадњи са УНДП СЕЕСАЦ, а уз финансијску подршку Европске уније спровело уништавање 21.416 комада муниције.

14.06.2016.

Представљени резултати примјене Закона о оружју и кампање "Поштуј живот, врати оружје"

Представљени резултати примјене Закона о оружју и кампање "Поштуј живот, врати оружје"

Представљени су резултати примјене Закона о оружју и кампање "Поштуј живт, врати оружје", коју је МУП спроводио са УНДП, ОЕБС, ЦДТ уз финансијску подршку ЕУ и Амбасаде Њемачке. Уручене су награде ученицима завршних разреда основних школа који су побиједили на ликовном конкурсу који је носио назив кампање.

13.06.2016.

Сјутра конференција за медије поводом завршетка кампање „Поштуј живот, врати оружје“

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Канцеларијом Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Организацијом за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), Амбасадом СР Њемачке и невладином организацијом Центар за демократску транзицију (ЦДТ), сјутра, 14. јуна 2016. године организује конференцију за медије на којој ће бити представљени резултати примјене новог Закона о оружју, као и једногодишње кампање „Поштуј живот, врати оружје“.

05.04.2016.

Саопштење: Отворен Ликовни конкурс за ученике ИX разреда на тему „Поштуј живот, врати оружје“

Саопштење: Отворен Ликовни конкурс за ученике ИX разреда на тему „Поштуј живот, врати оружје“

Министарство просвјете у сарадњи са Министарством унутрашњих послова организује Конкурс за најбоље ликовне радове на тему Поштуј живот, врати оружје, који ће бити отворен до 29. априла 2016. године, а намијењен је ученицима ИX разреда основне школе.

22.12.2015.

Позив грађанима да поднесу захтјеве за оружне листове или предају оружје

Позив грађанима да поднесу захтјеве за оружне листове или предају оружје

Министарство унутрашњих послова подсјећа грађане на законску обавезу посједовања оружног листа за оружје које имају. Наиме, великом броју грађана истекао је рок важења оружних листова, а дужни су да поднесу захтјев за њихову замјену у року од 30 дана од истека рока важења.

23.11.2015.

Изложба радова и скулптуре у оквиру пројекта Поштуј живот-врати оружје

Изложба радова и скулптуре у оквиру пројекта Поштуј живот-врати оружје

У оквиру кампање "Поштуј живот, врати оружје" одржана је изложба радова и скулптуре урађених на поменуту тему.

03.08.2015.

Грађани вратили 281 пиштољ и пушку, 5.600 комада муниције, 82 експлозивне направе

Од почетка примјене Закона о оружју, дакле од марта ове године до данас, грађани су добровољно вратили 281 комад пиштоља и пушака, 5.603 комада муниције, те 82 експлозивне направе. Највећи дио оружја био је у нелегалном посједу грађана.

10.07.2015.

Спаљивањем 857 комада оружја обиљежен Међународни дан уништавања оружја

Спаљивањем 857 комада и 188 дјелова лаког оружја у Институту за црну металургију у Никшићу, Црна Гора је обиљежила 9. јул, Међународни дан уништавања оружја. Уништавање оружја је организовало Министарство унутрашних послова Црне Горе, уз подршку Европске уније и УНДП/СЕЕСАЦ (Центра за контролу лаког и малокалибарског оружја у Југоисточној и Источној Европи).