Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Poštuj život, vrati oružje

11.07.2019.

U Nikšiću obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja

U  Nikšiću obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja Danas je povodom 9. jula - Međunarodnog dana uništavanja oružja, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, uz podršku Evropske unije i UNDP/SEESAC (Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog oružja u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi), organizovalo uništavanje 990 komada oružja i 269 djelova za oružje. Događaj je podržala i Misija Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u Crnoj Gori (OEBS), kao i nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

20.07.2018.

Povodom Međunarodnog dana uništavanja oružja u Nikšiću danas uništeno 1357 komada oružja

Povodom Međunarodnog dana uništavanja oružja u Nikšiću danas uništeno 1357 komada oružja

Ministarstvo unutrašnih poslova Crne Gore, uz podršku Evropske unije i UNDP/SEESAC (Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog oružja u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi), uništilo je danas u nikšićkom Institutu za crnu metalurgiju 1357 komada oružja i 145 djelova za oružje. Događaj je podržala i Misija u Crnoj Gori Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS), kao i nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

22.09.2017.

Uništavanje municije prikupljene od građana - doprinos bezbjednosti i smanjenju nelegalnog oružja

U pećima fabrike eksploziva „Polieks“ u Beranama danas je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa UNDP SEESAC, a uz finansijsku podršku Evropske unije sprovelo uništavanje 21.416 komada municije.

14.06.2016.

Predstavljeni rezultati primjene Zakona o oružju i kampanje "Poštuj život, vrati oružje"

Predstavljeni rezultati primjene Zakona o oružju i kampanje "Poštuj život, vrati oružje"

Predstavljeni su rezultati primjene Zakona o oružju i kampanje "Poštuj živt, vrati oružje", koju je MUP sprovodio sa UNDP, OEBS, CDT uz finansijsku podršku EU i Ambasade Njemačke. Uručene su nagrade učenicima završnih razreda osnovnih škola koji su pobijedili na likovnom konkursu koji je nosio naziv kampanje.

13.06.2016.

Sjutra konferencija za medije povodom završetka kampanje „Poštuj život, vrati oružje“

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Ambasadom SR Njemačke i nevladinom organizacijom Centar za demokratsku tranziciju (CDT), sjutra, 14. juna 2016. godine organizuje konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati primjene novog Zakona o oružju, kao i jednogodišnje kampanje „Poštuj život, vrati oružje“.

05.04.2016.

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“

Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova organizuje Konkurs za najbolje likovne radove na temu Poštuj život, vrati oružje, koji će biti otvoren do 29. aprila 2016. godine, a namijenjen je učenicima IX razreda osnovne škole.

22.12.2015.

Poziv građanima da podnesu zahtjeve za oružne listove ili predaju oružje

Poziv građanima da podnesu zahtjeve za oružne listove ili predaju oružje

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsjeća građane na zakonsku obavezu posjedovanja oružnog lista za oružje koje imaju. Naime, velikom broju građana istekao je rok važenja oružnih listova, a dužni su da podnesu zahtjev za njihovu zamjenu u roku od 30 dana od isteka roka važenja.

23.11.2015.

Izložba radova i skulpture u okviru projekta Poštuj život-vrati oružje

Izložba radova i skulpture u okviru projekta Poštuj život-vrati oružje

U okviru kampanje "Poštuj život, vrati oružje" održana je izložba radova i skulpture urađenih na pomenutu temu.

03.08.2015.

Građani vratili 281 pištolj i pušku, 5.600 komada municije, 82 eksplozivne naprave

Od početka primjene Zakona o oružju, dakle od marta ove godine do danas, građani su dobrovoljno vratili 281 komad pištolja i pušaka, 5.603 komada municije, te 82 eksplozivne naprave. Najveći dio oružja bio je u nelegalnom posjedu građana.

10.07.2015.

Spaljivanjem 857 komada oružja obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja

Spaljivanjem 857 komada i 188 djelova lakog oružja u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću, Crna Gora je obilježila 9. jul, Međunarodni dan uništavanja oružja. Uništavanje oružja je organizovalo Ministarstvo unutrašnih poslova Crne Gore, uz podršku Evropske unije i UNDP/SEESAC (Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog oružja u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi).