Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

25.01.2019.

Кроз грант Владе Јапана Служба заштите и спашавања Жабљака набавља ново возило са цистјерном и пумпом за воду

Кроз грант Владе Јапана Служба заштите и спашавања Жабљака набавља ново возило са цистјерном и пумпом за воду Служба заштите и спашавањ Општине Жабљак биће богатија за још једно возило опремљено зимским гумама, цистјерном и пумпом за воду. То је предвиђено уговором о донацији који су данас у Министарству унутрашњих послова потписали предсједник Општине Жабљак, Веселин Вукићевић и амбасадор Јапана за Црну Гору, Ђунићи Марујама.

14.01.2019.

Јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања

Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка додјеле награда и признања, у складу са Правилником о врстама награда и признања учесницима заштите и спашавања и начину њихове додјеле (“Сл. лист ЦГ”, број 8/18) покреће поступак додјеле награда и признања и упућује јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања.

25.12.2018.

Додијељена средства из Фонда за заштиту и спашавање

Додијељена средства из Фонда за заштиту и спашавање

Министарство унутрашњих послова данас је уручило уговоре добитницима средстава из Фонда заштите и спашавања, а за која су конкурисале општинске службе, локална удружења и представници цивилног сектора.

20.12.2018.

У потрагу за дјевојком укључио се и хеликоптер МУП-а

У циљу потраге за дјевојком која је прије неколико дана скочила у Морачу са Руског моста у Подгорици данас је ангажован и хеликоптер Авио-хеликоптерске јединице МУП-а.

13.12.2018.

Одржан састанка Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржан састанка Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак Оперативног штаба за заштиту и спашавање, који је организован са циљем анализе претходне пожарне сезоне, те припрема одговора на могуће елементарне и друге непогоде за предстојећи зимски период.

12.12.2018.

Одлука о расподјели средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

На основу члана 116д став 1 и члана 116х став 1 и 4 Закона о заштити и спашавању донијета је одлука о расподјели средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

06.12.2018.

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак руководства Директората са командирима служби заштите и спашавања на којем је анализиран одговор система заштите и спашавања током пожарне сезоне, као и спремност служби за предстојећу зимску сезону.

03.12.2018.

Уз подршку Републике Словеније спроведена обука о летењу у планинама

Уз подршку Републике Словеније спроведена обука о летењу у планинама

Службеници Авио-хеликоптерске јединице МУП-а у периоду од 27. до 29. новембра похађали су обуку за летење у планинама, која је реализована у оквиру Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Словеније о развојној сарадњи.

22.11.2018.

Министар Нухоџић у Риму: Сви заједно да градимо друштво отпорно на ризике од катастрофа

Министар Нухоџић у Риму: Сви заједно да градимо друштво отпорно на ризике од катастрофа

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић учествовао је данас на Европском форуму о смањењу ризика од катастрофа (ЕФДРР) у Риму, који организују Влада Републике Италије и Канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа, а коју је отворио предсједник Владе Италије, Ђузепе Конте.

21.11.2018.

Јавни конкурс за расподјелу средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

На основу Закона о заштити и спашавању, Министарство унутрашњих послова објављује јавни конкурс за расподјелу средстава фонда средстава за заштиту и спашавање.