Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

25.12.2018.

Додијељена средства из Фонда за заштиту и спашавање

Додијељена средства из Фонда за заштиту и спашавање Министарство унутрашњих послова данас је уручило уговоре добитницима средстава из Фонда заштите и спашавања, а за која су конкурисале општинске службе, локална удружења и представници цивилног сектора.

20.12.2018.

У потрагу за дјевојком укључио се и хеликоптер МУП-а

У циљу потраге за дјевојком која је прије неколико дана скочила у Морачу са Руског моста у Подгорици данас је ангажован и хеликоптер Авио-хеликоптерске јединице МУП-а.

13.12.2018.

Одржан састанка Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржан састанка Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак Оперативног штаба за заштиту и спашавање, који је организован са циљем анализе претходне пожарне сезоне, те припрема одговора на могуће елементарне и друге непогоде за предстојећи зимски период.

12.12.2018.

Одлука о расподјели средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

На основу члана 116д став 1 и члана 116х став 1 и 4 Закона о заштити и спашавању донијета је одлука о расподјели средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

06.12.2018.

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак руководства Директората са командирима служби заштите и спашавања на којем је анализиран одговор система заштите и спашавања током пожарне сезоне, као и спремност служби за предстојећу зимску сезону.

03.12.2018.

Уз подршку Републике Словеније спроведена обука о летењу у планинама

Уз подршку Републике Словеније спроведена обука о летењу у планинама

Службеници Авио-хеликоптерске јединице МУП-а у периоду од 27. до 29. новембра похађали су обуку за летење у планинама, која је реализована у оквиру Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Словеније о развојној сарадњи.

22.11.2018.

Министар Нухоџић у Риму: Сви заједно да градимо друштво отпорно на ризике од катастрофа

Министар Нухоџић у Риму: Сви заједно да градимо друштво отпорно на ризике од катастрофа

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић учествовао је данас на Европском форуму о смањењу ризика од катастрофа (ЕФДРР) у Риму, који организују Влада Републике Италије и Канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа, а коју је отворио предсједник Владе Италије, Ђузепе Конте.

21.11.2018.

Јавни конкурс за расподјелу средстава фонда средстава за заштиту и спашавање

На основу Закона о заштити и спашавању, Министарство унутрашњих послова објављује јавни конкурс за расподјелу средстава фонда средстава за заштиту и спашавање.

21.11.2018.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а: Општинске службе заштите и спашавања добро одреаговале; ситуација је стабилна и под контролом

Након јучерашњих обилних падавина праћених вјетром, које су изазвале потешкоће у јужном региону, а нарочито у предјелу Бококоторског залива, Директорат за ванредне ситуације МУП-а обавјештава јавност да је ситуација данас у свим дјеловима земље стабилна и под контролом.

16.11.2018.

Уклоњена бомба из Другог свјетског рата

Уклоњена бомба из Другог свјетског рата

Бомба тешка око 1000 килограма из Другог свјетског рата, коју су радници ЦРБЦ-а пронашли приликом извођења радова на локалитету Јабука код моста Тара ИИ, данас је уклоњена на безбједну локацију гдје ће се чекати повољни услови за њено уништење.