Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

15.03.2019.

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa konzulima zemalja članica Evropske unije i Ambasade SAD-a o postupanju u slučajevima prirodnih katastrofa

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa konzulima zemalja članica Evropske unije i Ambasade SAD-a o postupanju u slučajevima prirodnih katastrofa Dana 14. marta 2019. godine u prostorijama Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori održan je sastanak predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a i konzula zemalja članica Evropske unije i Ambasade SAD-a.

06.03.2019.

Održan kviz na temu smanjenja rizika od katastrofa za učenike osnovnih škola iz Podgorice, Danilovgrada i Nikšića

Održan kviz na temu smanjenja rizika od katastrofa za učenike osnovnih škola iz Podgorice, Danilovgrada i Nikšića

Juče je, u organizaciji Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro), a u saradnji sa školama održan kviz na temu smanjenja rizika od katastrofa u kojem su učestvovali učenici IX razreda iz četiri osnovne škole.

01.03.2019.

Ministar Nuhodžić: Svake godine unapređujemo sistem zaštite i spašavanja

Ministar Nuhodžić: Svake godine unapređujemo sistem zaštite i spašavanja

Danas je, povodom proslave Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo svečanost u prostorijama Službe zaštite Glavnog grada na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja u prethodnoj godini...

22.02.2019.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u kome se navodi da se na području Crne Gore očekuje specifična meteorološka situacija tokom noći petak-subota i u subotu 23. februara, koju karakteriše mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera, dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature Direktorat za vanredne situacije apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana.

19.02.2019.

Poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje ispita radi sticanja licence za izradu planova zaštite i spašavanja privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika

Zakazuje se polaganje ispita radi sticanja licence za izradu planova zaštite i spašavanja privrednih društava, drugih pravnih lica i preduzetnika (preduzetnih planova zaštite i spašavanja) dana 9. aprila 2019.godine, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Jovana Tomaševića bb Podgorica. Ispit će započeti u 8 časova označenog dana za polaganje ispita.

15.02.2019.

Komisija MUP-a za dodjelu nagrada i priznanja donijela odluku o nagradama za pripadnike sistema zaštite i spašavanja; posebnom plaketom odlikovan i Darko Vujošević

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova za dodjelu nagrada i priznanja povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja donijela je odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada.

13.02.2019.

V.d. generalnog direktora Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Barseloni

V.d. generalnog direktora Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Barseloni

V.d. generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć, Ljuban Tmušić učestvovali su na trećem sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država članica Unije za Mediteran, koji se održao 11. i 12. februara 2019. godine, u Barseloni.

05.02.2019.

Službe na terenu, nastavlja se akcija potrage za nestalim licima

Potraga za licima nestalim usljed prevrtanja plovila na Skadarskom jezeru nastavlja se i danas.

04.02.2019.

Nastavljena potraga za nestalim licima na Skadarskom jezeru

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova danas će koordinirati traganje za licima koja su nestala kada se juče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru.

25.01.2019.

Kroz grant Vlade Japana Služba zaštite i spašavanja Žabljaka nabavlja novo vozilo sa cistjernom i pumpom za vodu

Kroz grant Vlade Japana Služba zaštite i spašavanja Žabljaka nabavlja novo vozilo sa cistjernom i pumpom za vodu

Služba zaštite i spašavanj Opštine Žabljak biće bogatija za još jedno vozilo opremljeno zimskim gumama, cistjernom i pumpom za vodu. To je predviđeno ugovorom o donaciji koji su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova potpisali predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević i ambasador Japana za Crnu Goru, Đunići Marujama.