Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

06.03.2019.

Одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа за ученике основних школа из Подгорице, Даниловграда и Никшића

Одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа за ученике основних школа из Подгорице, Даниловграда и Никшића Јуче је, у организацији Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе и Фондације за развој сјевера Црне Горе (ФОРС Монтенегро), а у сарадњи са школама одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа у којем су учествовали ученици ИX разреда из четири основне школе.

01.03.2019.

Министар Нухоџић: Сваке године унапређујемо систем заштите и спашавања

Министар Нухоџић: Сваке године унапређујемо систем заштите и спашавања

Данас је, поводом прославе Дана заштите и спашавања у Црној Гори и Међународног дана цивилне заштите, Министарство унутрашњих послова организовало свечаност у просторијама Службе заштите Главног града на којој су додијељене награде и признања за допринос у развоју система заштите и спашавања у претходној години...

22.02.2019.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, у коме се наводи да се на подручју Црне Горе очекује специфична метеоролошка ситуација током ноћи петак-субота и у суботу 23. фебруара, коју карактерише могућност настанка изузетно јаких удара сјеверног вјетра, а на приморју и вјетра орканског карактера, док се на сјеверу у правцу централних предјела очекује јако захлађење, нагли пад температуре Директорат за ванредне ситуације апелује на надлежне службе и грађане да предузму неопходне превентивне мјере и радње како би спријечили евентуалну штету и повреде грађана.

19.02.2019.

Позив за пријављивање кандидата за полагање испита ради стицања лиценце за израду планова заштите и спашавања привредних друштава, других правних лица и предузетника

Заказује се полагање испита ради стицања лиценце за израду планова заштите и спашавања привредних друштава, других правних лица и предузетника (предузетних планова заштите и спашавања) дана 9. априла 2019.године, у просторијама Директората за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова, улица Јована Томашевића бб Подгорица. Испит ће започети у 8 часова означеног дана за полагање испита.

15.02.2019.

Комисија МУП-а за додјелу награда и признања донијела одлуку о наградама за припаднике система заштите и спашавања; посебном плакетом одликован и Дарко Вујошевић

Комисија Министарства унутрашњих послова за додјелу награда и признања поводом 1. марта – Дана заштите и спашавања донијела је одлуку о овогодишњим наградама и признањима припадницима система за посебне заслуге у развоју области заштите и спашавања и исказану личну пожртвованост у спровођењу заштите и спашавања становништва и материјалних добара. Одлуком Комисије биће додијељене три плакете, двије значке, девет захвалница и пет новчаних награда.

13.02.2019.

В.д. генералног директора Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Барселони

В.д. генералног директора Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Барселони

В.д. генералног директора Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ, Љубан Тмушић учествовали су на трећем састанку генералних директора за цивилну заштиту држава чланица Уније за Медитеран, који се одржао 11. и 12. фебруара 2019. године, у Барселони.

05.02.2019.

Службе на терену, наставља се акција потраге за несталим лицима

Потрага за лицима несталим усљед превртања пловила на Скадарском језеру наставља се и данас.

04.02.2019.

Настављена потрага за несталим лицима на Скадарском језеру

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова данас ће координирати трагање за лицима која су нестала када се јуче преврнуо чамац на Скадарском језеру.

25.01.2019.

Кроз грант Владе Јапана Служба заштите и спашавања Жабљака набавља ново возило са цистјерном и пумпом за воду

Кроз грант Владе Јапана Служба заштите и спашавања Жабљака набавља ново возило са цистјерном и пумпом за воду

Служба заштите и спашавањ Општине Жабљак биће богатија за још једно возило опремљено зимским гумама, цистјерном и пумпом за воду. То је предвиђено уговором о донацији који су данас у Министарству унутрашњих послова потписали предсједник Општине Жабљак, Веселин Вукићевић и амбасадор Јапана за Црну Гору, Ђунићи Марујама.

14.01.2019.

Јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања

Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка додјеле награда и признања, у складу са Правилником о врстама награда и признања учесницима заштите и спашавања и начину њихове додјеле (“Сл. лист ЦГ”, број 8/18) покреће поступак додјеле награда и признања и упућује јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања.