Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

15.09.2017.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala vrijednu opremu Direktoratu za vanredne situacije

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala vrijednu opremu Direktoratu za vanredne situacije Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je danas opremu za zaštitu i spašavanje od požara Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u vrijednosti od 12 000 eura.

11.09.2017.

Prezentovana nova oprema za spašavanje u slučaju poplava

Prezentovana nova oprema za spašavanje u slučaju poplava

Direktorat za vanredne situacije MUP-a prezentovao je danas novu opremu za zaštitu i spašavanje od poplava, koja je nabavljena u okviru višekorisničkog Programa za prevenciju, pripremljenost i odgovor na poplave u zapadnom Balkanu i Turskoj – IPA FLOODS.

10.09.2017.

Sjutra prezentacija opreme za zaštitu i spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova predstaviće sjutra, 11. septembra 2017. godine opremu za zaštitu i spašavanje od poplava, dobijenu u okviru Programa za prevenciju, pripremljenost i odgovor na poplave u zapadnom Balkanu i Turskoj – IPA FLOODS.

16.08.2017.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je danas u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sjednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori.

14.08.2017.

Uklonjena neeksplodirana bomba teška 1000 kilograma

Uklonjena neeksplodirana bomba teška 1000 kilograma

Službenici Odsjeka za neekspodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a izuzeli su rano jutros avio bombu iz Drugog svjetskog rata tešku 1000 kg u koritu rijeke Tare, na Mateševu, u neposrednoj blizini trase autoputa.

08.08.2017.

Reagovanje generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsada Mulića na medijske tvrdnje potpredsjednika Građanskog pokreta URA Neđeljka Rudovića

Politička partija URA iznijela je danas u javnost niz neosnovanih tvrdnji prema kojima se navodno Direktorat za vanredne situacije „nije snašao“ u borbi sa nedavnim požarima.

30.07.2017.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog opasnosti od požara usljed najavljenih visokih temperatura

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da će u periodu od 31. jula do 07. avgusta 2017. godine naše područje biti pod uticajem toplog tropskog talasa koji će usloviti visoke temperature vazduha, a koje prouzrokuju visoke vrijednosti indeksa opasnosti od požara, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

25.07.2017.

Izvještaj o stanju požara u 15 časova

U 15:00 h stanje požara je sljedeće:

25.07.2017.

Izvještaj o stanju požara u 8 časova

U 8 časova stanje požara je sljedeće:

24.07.2017.

I zaštitari će patrolirati po primorju

Na zahtjev Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a shodno dogovoru sa predstavnicima Udruženja privatne zaštite Crne Gore, privredna društva koja se bave zaštitarskim poslovima od danas su dobrovoljno započela patroliranja na primorskim područjima koja su prethodnih dana bila ugrožena požarima.