Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

11.09.2017.

Презентована нова опрема за спашавање у случају поплава

Презентована нова опрема за спашавање у случају поплава Директорат за ванредне ситуације МУП-а презентовао је данас нову опрему за заштиту и спашавање од поплава, која је набављена у оквиру вишекорисничког Програма за превенцију, припремљеност и одговор на поплаве у западном Балкану и Турској – ИПА ФЛООДС.

10.09.2017.

Сјутра презентација опреме за заштиту и спашавање од поплава

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова представиће сјутра, 11. септембра 2017. године опрему за заштиту и спашавање од поплава, добијену у оквиру Програма за превенцију, припремљеност и одговор на поплаве у западном Балкану и Турској – ИПА ФЛООДС.

16.08.2017.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Оперативни штаб за заштиту и спашавање, који је успостављен Одлуком Владе Црне Горе, одржао је данас у просторијама Директората за ванредне ситуације сједницу на којој је анализирана актуелна ситуација у вези са пожарима на отвореном простору у Црној Гори.

14.08.2017.

Уклоњена неексплодирана бомба тешка 1000 килограма

Уклоњена неексплодирана бомба тешка 1000 килограма

Службеници Одсјека за неексподирана убојна средства (НУС) Директората за ванредне ситуације МУП-а изузели су рано јутрос авио бомбу из Другог свјетског рата тешку 1000 кг у кориту ријеке Таре, на Матешеву, у непосредној близини трасе аутопута.

08.08.2017.

Реаговање генералног директора Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсада Мулића на медијске тврдње потпредсједника Грађанског покрета УРА Неђељка Рудовића

Политичка партија УРА изнијела је данас у јавност низ неоснованих тврдњи према којима се наводно Директорат за ванредне ситуације „није снашао“ у борби са недавним пожарима.

30.07.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због опасности од пожара усљед најављених високих температура

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да ће у периоду од 31. јула до 07. августа 2017. године наше подручје бити под утицајем топлог тропског таласа који ће условити високе температуре ваздуха, а које проузрокују високе вриједности индекса опасности од пожара, Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

25.07.2017.

Извјештај о стању пожара у 15 часова

У 15:00 х стање пожара је сљедеће:

25.07.2017.

Извјештај о стању пожара у 8 часова

У 8 часова стање пожара је сљедеће:

24.07.2017.

И заштитари ће патролирати по приморју

На захтјев Директората за ванредне ситуације МУП-а, а сходно договору са представницима Удружења приватне заштите Црне Горе, привредна друштва која се баве заштитарским пословима од данас су добровољно започела патролирања на приморским подручјима која су претходних дана била угрожена пожарима.

24.07.2017.

Извјештај о стању пожара у 14 часова

У 14:00 х стање пожара је сљедеће: