Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

21.09.2017.

Javni poziv za dodatne konsultacije o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje javni poziv.

15.09.2017.

Nuhodžić: Iskaz punog poštovanja pripadnicima službi zaštite i spašavanja za preduzete napore u borbi protiv požara

Nuhodžić: Iskaz punog poštovanja pripadnicima službi zaštite i spašavanja za preduzete napore u borbi protiv požara

Vidni rezultati koje su pripadnici službi zaštite i spašavanja postigli tokom ovogodišnje požarne sezone potvrđuju da je odgovor na tešku i zahtjevnu situaciju bio kvalitetan, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na današnjem sastanku sa predstavnicima lokalnih službi zaštite i spašavanja održanom u prostorijama MUP-a.

15.09.2017.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala vrijednu opremu Direktoratu za vanredne situacije

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala vrijednu opremu Direktoratu za vanredne situacije

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je danas opremu za zaštitu i spašavanje od požara Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u vrijednosti od 12 000 eura.

11.09.2017.

Prezentovana nova oprema za spašavanje u slučaju poplava

Prezentovana nova oprema za spašavanje u slučaju poplava

Direktorat za vanredne situacije MUP-a prezentovao je danas novu opremu za zaštitu i spašavanje od poplava, koja je nabavljena u okviru višekorisničkog Programa za prevenciju, pripremljenost i odgovor na poplave u zapadnom Balkanu i Turskoj – IPA FLOODS.

10.09.2017.

Sjutra prezentacija opreme za zaštitu i spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova predstaviće sjutra, 11. septembra 2017. godine opremu za zaštitu i spašavanje od poplava, dobijenu u okviru Programa za prevenciju, pripremljenost i odgovor na poplave u zapadnom Balkanu i Turskoj – IPA FLOODS.

16.08.2017.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je danas u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sjednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori.

14.08.2017.

Uklonjena neeksplodirana bomba teška 1000 kilograma

Uklonjena neeksplodirana bomba teška 1000 kilograma

Službenici Odsjeka za neekspodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a izuzeli su rano jutros avio bombu iz Drugog svjetskog rata tešku 1000 kg u koritu rijeke Tare, na Mateševu, u neposrednoj blizini trase autoputa.

08.08.2017.

Reagovanje generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsada Mulića na medijske tvrdnje potpredsjednika Građanskog pokreta URA Neđeljka Rudovića

Politička partija URA iznijela je danas u javnost niz neosnovanih tvrdnji prema kojima se navodno Direktorat za vanredne situacije „nije snašao“ u borbi sa nedavnim požarima.

30.07.2017.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog opasnosti od požara usljed najavljenih visokih temperatura

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da će u periodu od 31. jula do 07. avgusta 2017. godine naše područje biti pod uticajem toplog tropskog talasa koji će usloviti visoke temperature vazduha, a koje prouzrokuju visoke vrijednosti indeksa opasnosti od požara, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

25.07.2017.

Izvještaj o stanju požara u 15 časova

U 15:00 h stanje požara je sljedeće: