Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

29.11.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се током ноћи измедју сриједе и четвртка и током четвртка (30.11.2017.), на подручју Црне Горе, нарочито у централним и јужним предјелима, очекује киша јачег интензитета и обилнија количина падавина, Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

24.11.2017.

Одржана вјежба на тему заштите од поплава за спасилачке службе из Црне Горе, Словеније и Чешке

У оквиру пројекта ДИРЕЦТ – Будимо отпорни на непогоде на Скадарском језеру је данас одржана међународна показна вјежба на тему заштите од поплава у којој су спасиоци из Црне Горе, Словеније и Чешке провјерили и показали спремност за реаговање уз коришћење брана и пумпи високог капацитета. Вјежби је претходила четвородневна обука спасилаца из три земље на ову тему која је укључивала теоретски и практични дио и током које су учесници имали прилику да од инструктора из Словеније са значајним искуством у овој области уче о савременим методама заштите од поплава.

23.11.2017.

Сјутра у Врањини међународна показна вјежба на тему заштите од поплава

Међународна показна вјежба на тему заштите од поплава која се организује у оквиру пројекта ДИРЕЦТ - Будимо отпорни на непогоде одржаће се сјутра, 24. новембра са почетком у 10 часова, на Скадарском језеру, у мјесту Врањина.

22.11.2017.

Одржана конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Одржана конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Координациони тим за заштиту и спашавање, којим руководи предсједник Владе Душко Марковић, одржао је конститутивну сједницу на којој је презентирана Информација о систему заштите и спашавања у Црној Гори и размотрена и усвојена Информација о пожарима током љетње сезоне 2017. године... Видео

17.11.2017.

Генерални директор Мулић на састанку Комитета за цивилно планирање у ванредним ситуацијама НАТО-а

Генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић учествовао је на састанку Комитета за цивилно планирање у ванредним ситуацијама (ЦЕПЦ) НАТО-а одржаном на нивоу генералних директора 15. и 16. новембра у сједишту НАТО-а у Бриселу.

14.11.2017.

Даниловград: ''Бока Баy 2017'' у касарни ''Милован Шарановић''

Даниловград:

Вјежба спремности реаговања у случају земљотреса ‘’Бока Баy 2017’’ одржана је данас у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду.

13.11.2017.

Сјутра у касарни „Милован Шарановић“ вјежба спремности реаговања у случају земљотреса „Бока Баy 2017“

У касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду сјутра ће се одржати вјежба „Бока Баy 2017“ чији је циљ провјера спремности институција за заједничко дјеловање и реаговање у случају земљотреса.

12.11.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се током ноћи измедју недјеље и понедјељка, затим током понедјељка (13.11.2017.) све до уторка, на подручју Црне Горе, нарочито у централним и јужним предјелима, очекује киша јачег интензитета и обилнија количина падавина, Директорат за ванредне ситуације МУП-а, преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

27.10.2017.

Јавни позив за пријаву кандидата за образовање Комисије за припрему јавног конкурса и вредновање пројеката о расподјели средстава фонда за заштиту и спашавање

На основу члана 116д став 5 Закона о заштити и спашавању („Службени лист ЦГ”, бр. 13/07, 32/11 и 54/16), Министарство унутрашњих послова објављује јавни позив.

03.10.2017.

Позив за јавну расправу о Нацрту стратегије за смањење ризика од катастрофа са Акционим планом за спровођење Стратегије за период 2018-2023 године

На основу члана 6 и 11 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, број 12/12), Министарство унутрашњих послова даје на јавну расправу Нацрт стратегије за смањење ризика од катастрофа са Акционим планом за спровођење Стратегије за период 2018-2023 године.