Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

04.01.2018.

Директор Директората за ванредне ситуације обићи ће током дана подручје Плава и других општина погођених земљотресом

Представници Министарства унутрашњих послова – Директората за ванредне ситуације и Управе полиције већ активно дјелују на терену у више општина у Сјеверном региону Црне Горе како би заједно са представницима локалних самоуправа прикупили информације о евентуалној штети коју је проузроковао данашњи земљотрес.

20.12.2017.

Данас одржана Четврта конференција Националне платформе за смањење ризика од катастрофа

Данас одржана Четврта  конференција Националне платформе за смањење ризика од катастрофа

Директорат за ванредне ситуације МУП-а организовао је данас у Подгорици четврту по реду конференцију Националне платформе за смањење ризика од катастрофа.

11.12.2017.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Оперативни штаб за заштиту и спашавање је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржао сједницу на којој су анализирани учинци система заштите и спашавања у одговору на метеоролошку ситуацију претходних дана.

08.12.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се у периоду од 09.12.2017. – 17.12.2017.године на подручју Црне Горе очекују неповољне временске прилике (обилнија количина кише, снијежне падавине, јак вјетар, поледица ) Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

06.12.2017.

Одржана симулациона вјежба за тестирање стандарних оперативних процедура у случају хемијског акцидента

У оквиру пројекта „Јачање капацитета за први одговор у случају хемијско, биолошко, нуклеарно-радијационог акцидента (ХБРН) и регионална сарадња земаља југоисточне Европе, јужног Кавказа, Молдавије и Украјине“, у Директорату за ванредне ситуације МУП-а јуче је одржана регионална симулациона штабна вјежба (ТТX) за тестирање стандарних оперативних процедура у случају хемијског акцидента, на којој се путем електронске комуникације увјежбавала координација на регионалном нивоу.

03.12.2017.

Црна Гора упутила Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава

Црна Гора упутила Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава

Црна Гора упутила је Републици Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава које су погодиле југ те нама сусједне и пријатељске државе. Први контигент помоћи садржи: 1.800 ћебади; 100 канистера; 200 јакни; 100 пари чизама; 40 шатора; 500 подметача; 500 врећа за спавање и 2 пумпе за воду капацитета по 800 литара. Вриједност упућене помоћи је 50.000 еура...

30.11.2017.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

У просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а данас је одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање на којој је анализиран одговор система заштите и спашавања током претходне пожарне сезоне, те констатовано да је у заштити од пожара на отвореном простору систем одговорио професионално и у складу са расположивим материјалним и људским ресурсима.

29.11.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се током ноћи измедју сриједе и четвртка и током четвртка (30.11.2017.), на подручју Црне Горе, нарочито у централним и јужним предјелима, очекује киша јачег интензитета и обилнија количина падавина, Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

24.11.2017.

Одржана вјежба на тему заштите од поплава за спасилачке службе из Црне Горе, Словеније и Чешке

У оквиру пројекта ДИРЕЦТ – Будимо отпорни на непогоде на Скадарском језеру је данас одржана међународна показна вјежба на тему заштите од поплава у којој су спасиоци из Црне Горе, Словеније и Чешке провјерили и показали спремност за реаговање уз коришћење брана и пумпи високог капацитета. Вјежби је претходила четвородневна обука спасилаца из три земље на ову тему која је укључивала теоретски и практични дио и током које су учесници имали прилику да од инструктора из Словеније са значајним искуством у овој области уче о савременим методама заштите од поплава.

23.11.2017.

Сјутра у Врањини међународна показна вјежба на тему заштите од поплава

Међународна показна вјежба на тему заштите од поплава која се организује у оквиру пројекта ДИРЕЦТ - Будимо отпорни на непогоде одржаће се сјутра, 24. новембра са почетком у 10 часова, на Скадарском језеру, у мјесту Врањина.