Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

15.01.2018.

Јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања

Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка додјеле награда и признања, у складу са Правилником о начину и поступку додјеле награда и признања учесницима заштите и спашавања („Службени лист Црне Горе”, број 39/13) покреће поступак додјеле награда и признања и упућује јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања учесницима заштите и спашавања за посебне заслуге у развоју система заштите и спашавања и исказану личну пожртвованост у спровођењу заштите и спашавања становништва и материјалних добара.

12.01.2018.

УНХЦР донирао опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

УНХЦР донирао  опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

Агенција Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) у Црној Гори донирала је данас Директорату за ванредне ситуације МУП-а опрему за хитне интервенције.

05.01.2018.

Министри Нухоџић, Радуловић и Пуришић у радној посјети општинама погођеним земљотресом

Министри Нухоџић, Радуловић и Пуришић у радној посјети општинама погођеним земљотресом

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић боравили су данас у радној посјети општинама у Сјеверном региону које су погођене земљотресом. На састанцима са руководством општина Беране, Андријевица, Гусиње, као и Плав, гдје се министрима Нухоџићу и Радуловићу придружио министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, заједнички је констатовано да је земљотрес причинио материјалну штету, али да за посљедицу није имао људске жртве ни повријеђене.

04.01.2018.

Директор Директората за ванредне ситуације обићи ће током дана подручје Плава и других општина погођених земљотресом

Представници Министарства унутрашњих послова – Директората за ванредне ситуације и Управе полиције већ активно дјелују на терену у више општина у Сјеверном региону Црне Горе како би заједно са представницима локалних самоуправа прикупили информације о евентуалној штети коју је проузроковао данашњи земљотрес.

20.12.2017.

Данас одржана Четврта конференција Националне платформе за смањење ризика од катастрофа

Данас одржана Четврта  конференција Националне платформе за смањење ризика од катастрофа

Директорат за ванредне ситуације МУП-а организовао је данас у Подгорици четврту по реду конференцију Националне платформе за смањење ризика од катастрофа.

11.12.2017.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Оперативни штаб за заштиту и спашавање је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржао сједницу на којој су анализирани учинци система заштите и спашавања у одговору на метеоролошку ситуацију претходних дана.

08.12.2017.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се у периоду од 09.12.2017. – 17.12.2017.године на подручју Црне Горе очекују неповољне временске прилике (обилнија количина кише, снијежне падавине, јак вјетар, поледица ) Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

06.12.2017.

Одржана симулациона вјежба за тестирање стандарних оперативних процедура у случају хемијског акцидента

У оквиру пројекта „Јачање капацитета за први одговор у случају хемијско, биолошко, нуклеарно-радијационог акцидента (ХБРН) и регионална сарадња земаља југоисточне Европе, јужног Кавказа, Молдавије и Украјине“, у Директорату за ванредне ситуације МУП-а јуче је одржана регионална симулациона штабна вјежба (ТТX) за тестирање стандарних оперативних процедура у случају хемијског акцидента, на којој се путем електронске комуникације увјежбавала координација на регионалном нивоу.

03.12.2017.

Црна Гора упутила Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава

Црна Гора упутила Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава

Црна Гора упутила је Републици Албанији помоћ за санирање посљедица катастрофалних поплава које су погодиле југ те нама сусједне и пријатељске државе. Први контигент помоћи садржи: 1.800 ћебади; 100 канистера; 200 јакни; 100 пари чизама; 40 шатора; 500 подметача; 500 врећа за спавање и 2 пумпе за воду капацитета по 800 литара. Вриједност упућене помоћи је 50.000 еура...

30.11.2017.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

У просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а данас је одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање на којој је анализиран одговор система заштите и спашавања током претходне пожарне сезоне, те констатовано да је у заштити од пожара на отвореном простору систем одговорио професионално и у складу са расположивим материјалним и људским ресурсима.