Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

27.02.2018.

Odluka Komisije o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja

Na osnovu čl. 8, 9 i 10 Pravilnika o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list CG”, broj 39/13), a u vezi sa tačkom 3 Rješenja ministra unutrašnjih poslova o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja poslova 01 broj: 050/17-83218 od 29. decembra 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja, na sjednici održanoj 20. februara 2018. godine, donijela je Odluku o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.

24.02.2018.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će nedjelju, ponedjeljak i utorak (25-27.02.2018. godine) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

22.02.2018.

Crna Gora će nastaviti da unapređuje nivo spremnosti na požare i druge vrste hazarda

Crna Gora će nastaviti da unapređuje nivo spremnosti na požare i druge vrste hazarda

Crna Gora je pokazala da ima kapacitete da se bori sa velikim brojem požara, a svoj sistem zaštite i spašavanja nastaviće da unapređuje kroz saradnju sa respektabilnim partnerima iz regiona, poručeno je tokom prvog dana Regionalne konferencije o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine.

21.02.2018.

Sjutra počinje Regionalna konferencija o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE) i u saradnji sa kolegama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske organizuje regionalnu konferenciju o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine.

11.02.2018.

Danas se obilježava Dan evropskog broja za hitne situacije 112

Dan jedinstvenog evropskog broja za pozive u hitnim situacijama 112 obilježava se 11. februara u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost sigurnosti i bezbjednosti u Evropi, kao i na značaj postojanja ovog broja posredstvom kojeg građani mogu dobiti pomoć u različitim hitnim situacijama.

05.02.2018.

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

U okviru Projekta Evropske unije „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u CBRN i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, završena je isporuka specijalizovane opreme za jedan tim spasioca za HBRN akcidente (hemijsko, biološko, nuklearno-radiološki akcidenti.

01.02.2018.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u petak i subotu (02. i 03. februara 2018. godine) na području Crne Gore, naročito u centralnom i južnom predjelu, očekuje kiša jačeg intenziteta i obilnija količina padavina, kao i jak južni vjetar u planinskim predjelima, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

15.01.2018.

Javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja, u skladu sa Pravilnikom o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list Crne Gore”, broj 39/13) pokreće postupak dodjele nagrada i priznanja i upućuje javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja za posebne zasluge u razvoju sistema zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara.

12.01.2018.

UNHCR donirao opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

UNHCR donirao  opremu za hitne intervencije Direktoratu za vanredne situacije MUP-a

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Crnoj Gori donirala je danas Direktoratu za vanredne situacije MUP-a opremu za hitne intervencije.

05.01.2018.

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović boravili su danas u radnoj posjeti opštinama u Sjevernom regionu koje su pogođene zemljotresom. Na sastancima sa rukovodstvom opština Berane, Andrijevica, Gusinje, kao i Plav, gdje se ministrima Nuhodžiću i Raduloviću pridružio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zajednički je konstatovano da je zemljotres pričinio materijalnu štetu, ali da za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene.