Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

27.02.2018.

Одлука Комисије о додјели награда и признања учесницима заштите и спашавања

На основу чл. 8, 9 и 10 Правилника о начину и поступку додјеле награда и признања учесницима заштите и спашавања („Службени лист ЦГ”, број 39/13), а у вези са тачком 3 Рјешења министра унутрашњих послова о образовању Комисије за спровођење поступка додјеле награда и признања послова 01 број: 050/17-83218 од 29. децембра 2017. године, Министарство унутрашњих послова – Комисија за спровођење поступка додјеле награда и признања учесницима заштите и спашавања, на сједници одржаној 20. фебруара 2018. године, донијела је Одлуку о додјели награда и признања учесницима заштите и спашавања.

24.02.2018.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се ће недјељу, понедјељак и уторак (25-27.02.2018. године) подручје Црне Горе бити под снажним утицајем хладног-леденог сибирског таласа који ће захватити већи дио Европе и Балкан, Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

22.02.2018.

Црна Гора ће наставити да унапређује ниво спремности на пожаре и друге врсте хазарда

Црна Гора ће наставити да унапређује ниво спремности на пожаре и друге врсте хазарда

Црна Гора је показала да има капацитете да се бори са великим бројем пожара, а свој систем заштите и спашавања наставиће да унапређује кроз сарадњу са респектабилним партнерима из региона, поручено је током првог дана Регионалне конференције о превенцији и припремљености на шумске пожаре и о наученим лекцијама након пожарне сезоне 2017. године.

21.02.2018.

Сјутра почиње Регионална конференција о превенцији и припремљености на шумске пожаре и о наученим лекцијама након пожарне сезоне 2017. године

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у оквиру Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи (ДППИ СЕЕ) и у сарадњи са колегама из Државне управе за заштиту и спашавање Републике Хрватске организује регионалну конференцију о превенцији и припремљености на шумске пожаре и о наученим лекцијама након пожарне сезоне 2017. године.

11.02.2018.

Данас се обиљежава Дан европског броја за хитне ситуације 112

Дан јединственог европског броја за позиве у хитним ситуацијама 112 обиљежава се 11. фебруара у циљу скретања пажње јавности на важност сигурности и безбједности у Европи, као и на значај постојања овог броја посредством којег грађани могу добити помоћ у различитим хитним ситуацијама.

05.02.2018.

Испоручена специјализована опрема за један тим спасиоца за ХБРН акциденте

Испоручена специјализована опрема за један тим спасиоца за ХБРН акциденте

У оквиру Пројекта Европске уније „Јачање капацитета за први одговор у ЦБРН и регионална сарадња земаља југоисточне Европе, јужног Кавказа, Молдавије и Украјине“, завршена је испорука специјализоване опреме за један тим спасиоца за ХБРН акциденте (хемијско, биолошко, нуклеарно-радиолошки акциденти.

01.02.2018.

Службе да подигну ниво оперативне спремности због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се у петак и суботу (02. и 03. фебруара 2018. године) на подручју Црне Горе, нарочито у централном и јужном предјелу, очекује киша јачег интензитета и обилнија количина падавина, као и јак јужни вјетар у планинским предјелима, Директорат за ванредне ситуације МУП-а преко Оперативно-комуникационог центра 112, послао је упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

15.01.2018.

Јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања

Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка додјеле награда и признања, у складу са Правилником о начину и поступку додјеле награда и признања учесницима заштите и спашавања („Службени лист Црне Горе”, број 39/13) покреће поступак додјеле награда и признања и упућује јавни позив за подношење предлога за додјелу награда и признања учесницима заштите и спашавања за посебне заслуге у развоју система заштите и спашавања и исказану личну пожртвованост у спровођењу заштите и спашавања становништва и материјалних добара.

12.01.2018.

УНХЦР донирао опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

УНХЦР донирао  опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

Агенција Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) у Црној Гори донирала је данас Директорату за ванредне ситуације МУП-а опрему за хитне интервенције.

05.01.2018.

Министри Нухоџић, Радуловић и Пуришић у радној посјети општинама погођеним земљотресом

Министри Нухоџић, Радуловић и Пуришић у радној посјети општинама погођеним земљотресом

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић боравили су данас у радној посјети општинама у Сјеверном региону које су погођене земљотресом. На састанцима са руководством општина Беране, Андријевица, Гусиње, као и Плав, гдје се министрима Нухоџићу и Радуловићу придружио министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, заједнички је констатовано да је земљотрес причинио материјалну штету, али да за посљедицу није имао људске жртве ни повријеђене.