Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

05.03.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na Evropskom forumu civilne zaštite u Briselu

Generalni direktor Mirsad Mulić na Evropskom forumu civilne zaštite u Briselu Na šestom po redu Evropskom forumu civilne zaštite, najvećem javnom događaju u Evropi koji se odnosi na saradnju u oblasti civilne zaštite, Crnu Goru predstavljaju generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Ljuban Tmušić.

01.03.2018.

Obilježen Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori

Obilježen Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori

Povodom proslave Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je upriličilo svečanost u prostorijama Službe zaštite Glavnog grada na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja u prethodnoj godini.

28.02.2018.

Sjutra obilježavanje Dana zaštite i spašavanja

Sjutra, 1. marta 2018. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje svečanost povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilnu zaštite.

27.02.2018.

Odluka Komisije o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja

Na osnovu čl. 8, 9 i 10 Pravilnika o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list CG”, broj 39/13), a u vezi sa tačkom 3 Rješenja ministra unutrašnjih poslova o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja poslova 01 broj: 050/17-83218 od 29. decembra 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja, na sjednici održanoj 20. februara 2018. godine, donijela je Odluku o dodjeli nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.

24.02.2018.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se će nedjelju, ponedjeljak i utorak (25-27.02.2018. godine) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

22.02.2018.

Crna Gora će nastaviti da unapređuje nivo spremnosti na požare i druge vrste hazarda

Crna Gora će nastaviti da unapređuje nivo spremnosti na požare i druge vrste hazarda

Crna Gora je pokazala da ima kapacitete da se bori sa velikim brojem požara, a svoj sistem zaštite i spašavanja nastaviće da unapređuje kroz saradnju sa respektabilnim partnerima iz regiona, poručeno je tokom prvog dana Regionalne konferencije o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine.

21.02.2018.

Sjutra počinje Regionalna konferencija o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE) i u saradnji sa kolegama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske organizuje regionalnu konferenciju o prevenciji i pripremljenosti na šumske požare i o naučenim lekcijama nakon požarne sezone 2017. godine.

11.02.2018.

Danas se obilježava Dan evropskog broja za hitne situacije 112

Dan jedinstvenog evropskog broja za pozive u hitnim situacijama 112 obilježava se 11. februara u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost sigurnosti i bezbjednosti u Evropi, kao i na značaj postojanja ovog broja posredstvom kojeg građani mogu dobiti pomoć u različitim hitnim situacijama.

05.02.2018.

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

U okviru Projekta Evropske unije „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u CBRN i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, završena je isporuka specijalizovane opreme za jedan tim spasioca za HBRN akcidente (hemijsko, biološko, nuklearno-radiološki akcidenti.

01.02.2018.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u petak i subotu (02. i 03. februara 2018. godine) na području Crne Gore, naročito u centralnom i južnom predjelu, očekuje kiša jačeg intenziteta i obilnija količina padavina, kao i jak južni vjetar u planinskim predjelima, Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.