Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

03.05.2018.

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања

Одржан састанак са представницима служби заштите и спашавања Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак са командирима служби заштите и спашавање и представницима Директората, у циљу адекватне припреме за предстојећу пожарну сезону.

23.04.2018.

Директорат за ванредне ситуације спроводи нови пројекат за јачање капацитета за заштиту и спашавање

Директорат за ванредне ситуације МУП-а је у сарадњи са Фондацијом за развој сјевера ( ФОРС Монтенегро) од 17. априла 2018. године започео са реализацијом пројекта „Непогоде не познају границе” који има за циљ јачање капацитета институција и служби из Црне Горе и Албаније које се баве заштитом и спашавањем и смањењем ризика од катастрофа, са акцентом на заштиту од поплава, као и информисање становништва о ризицима од поплава.

29.03.2018.

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање на којој је анализирано тренутно стање на подручју угроженом од поплава, одговор система заштите и спашавања и прецизиране даље активности.

19.03.2018.

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Раст водостаја Скадарског језера и ријеке Бојане је евидентан. Приближава се нивоу када може бити великих проблема у смислу директног угрожавања становништа, затим домаћинстава и других објеката. Поплаве још увијек нијесу захватиле подручја са потенцијалним ризиком, али хидролошки и метеоролошки параметри говоре да се ситуација у наредним данима може значајно усложњавати и компликовати.

17.03.2018.

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Вечерас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање на којој је анализирана тренутна метеоролошка ситуација и стање на терену у општинама које су под повећаним ризиком од настанка поплава.

15.03.2018.

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Данас је у у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање са циљем што адекватније припреме за одговор на најављену сложену метеоролошку ситуацију.

14.03.2018.

Директорат за ванредне ситуације упозорава на могуће поплаве за дане викенда

Након информације о тренутној хидролошкој и најављеној метеоролошкој ситуацији за дане викенда 16-18. марта 2018. године, као и обиласка потенцијално угрожених подручја од стране службеника Директората за ванредне ситуације, служби заштите и спашавања Главног града Подгорице, Пријестонице Цетиње и Градске општине Голубовци, данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак у циљу анализе свеукупне ситуације са аспекта могућих поплава.

05.03.2018.

Генерални директор Мирсад Мулић на Европском форуму цивилне заштите у Бриселу

Генерални директор Мирсад Мулић на Европском форуму цивилне заштите у Бриселу

На шестом по реду Европском форуму цивилне заштите, највећем јавном догађају у Европи који се односи на сарадњу у области цивилне заштите, Црну Гору представљају генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ Љубан Тмушић.

01.03.2018.

Обиљежен Дан заштите и спашавања у Црној Гори

Обиљежен Дан заштите и спашавања у Црној Гори

Поводом прославе Дана заштите и спашавања у Црној Гори и Међународног дана цивилне заштите Министарство унутрашњих послова данас је уприличило свечаност у просторијама Службе заштите Главног града на којој су додијељене награде и признања за допринос у развоју система заштите и спашавања у претходној години.

28.02.2018.

Сјутра обиљежавање Дана заштите и спашавања

Сјутра, 1. марта 2018. године, Министарство унутрашњих послова организује свечаност поводом обиљежавања Дана заштите и спашавања у Црној Гори и Међународног дана цивилну заштите.