Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

31.05.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Sofiji

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Sofiji Na sastanaku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se danas i sjutra održava u Sofiji, Crnu Goru predstavljaju generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i samostalni savjetnik u Direkciji za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć Vojin Vojinović.

23.05.2018.

Crnogorski tim učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi „ADRIATIC 2018“

Crnogorski tim učestvuje na međunarodnoj  terenskoj vježbi „ADRIATIC 2018“

Tim sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Uprave pomorske sigurnosti i službi zaštite i spašavanja iz Kotora i Herceg Novog učestvuje na međunarodnoj terenskoj vježbi “ADRIATIC 2018”, koja se održava u periodu od 22. do 25. maja 2018. godine na području Splitskog akvatorija.

04.05.2018.

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a potpisan Memorandum o razumijevanju između njemačke humanitarne organizacije HELP i Direktorata za vanredne situacije MUP-a, kojim se definišu projektne aktivnosti koje Direktorat za vanredne situacije MUP-a treba da realizuje sa HELP-om u okviru projekta “Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“.

03.05.2018.

Održan sastanak sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja

Održan sastanak sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak sa komandirima službi zaštite i spašavanje i predstavnicima Direktorata, u cilju adekvatne pripreme za predstojeću požarnu sezonu.

23.04.2018.

Direktorat za vanredne situacije sprovodi novi projekat za jačanje kapaciteta za zaštitu i spašavanje

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je u saradnji sa Fondacijom za razvoj sjevera ( FORS Montenegro) od 17. aprila 2018. godine započeo sa realizacijom projekta „Nepogode ne poznaju granice” koji ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi iz Crne Gore i Albanije koje se bave zaštitom i spašavanjem i smanjenjem rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

29.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirano trenutno stanje na području ugroženom od poplava, odgovor sistema zaštite i spašavanja i precizirane dalje aktivnosti.

19.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Rast vodostaja Skadarskog jezera i rijeke Bojane je evidentan. Približava se nivou kada može biti velikih problema u smislu direktnog ugrožavanja stanovništa, zatim domaćinstava i drugih objekata. Poplave još uvijek nijesu zahvatile područja sa potencijalnim rizikom, ali hidrološki i meteorološki parametri govore da se situacija u narednim danima može značajno usložnjavati i komplikovati.

17.03.2018.

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Saopštenje Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Večeras je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj je analizirana trenutna meteorološka situacija i stanje na terenu u opštinama koje su pod povećanim rizikom od nastanka poplava.

15.03.2018.

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Danas je u u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje sa ciljem što adekvatnije pripreme za odgovor na najavljenu složenu meteorološku situaciju.

14.03.2018.

Direktorat za vanredne situacije upozorava na moguće poplave za dane vikenda

Nakon informacije o trenutnoj hidrološkoj i najavljenoj meteorološkoj situaciji za dane vikenda 16-18. marta 2018. godine, kao i obilaska potencijalno ugroženih područja od strane službenika Direktorata za vanredne situacije, službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i Gradske opštine Golubovci, danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak u cilju analize sveukupne situacije sa aspekta mogućih poplava.