Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

07.10.2018.

Crnogorski tim na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama

Crnogorski tim  na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama Crnogorski tim sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a, službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština Kotor, Ulcinj, Bar i Nikšić uzeo je učešće na međunarodnoj terenskoj vježbi „SRBIJA 2018“, koja se održava u Mladenovcu i njegovoj okolini u periodu od 7. do 12. oktobra 2018. godine.

28.09.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se ove godine održava 27. i 28. septembra u Beču, ispred Ministarstva unutrašnjih poslova učešće je uzeo generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

27.09.2018.

Građani da budu podrška institucijama u prevenciji i sprječavanju opasnosti od prirodnih nepogoda

Požari koji su ovih dana učestali, naročito u centralnom dijelu Crne Gore, na području Podgorice, a dijelom i u primorskom opštinama, znak je da smo još uvijek u periodu povećane požarne opasnosti. Tome doprinosi dugotrajan sušni period i jak vjetar koji povećava opasnost od izbijanja požara i značajno otežava njihovo gašenje.

24.09.2018.

Javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje

Na osnovu člana 116d stav 5 Zakona o zaštiti i spašavanju („Službeni list CG”, br. 13/07, 32/11 i 54/16), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje.

07.09.2018.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa

Na osnovu člana 6 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa i upućuje javni poziv

07.09.2018.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od požara

Na osnovu člana 6 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od požara i upućuje javni poziv

06.09.2018.

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a u vezi sa avionom AT 802

Danas u 11.53h, tokom trenažnog leta, u fazi nakon slijetanja i dodira sa pistom došlo je do pucanja gume na protivpožarnom avionu dvosjed AT 802, registarske oznake 4O-EAD

20.08.2018.

U akciju gašenja požara na Paštrovačkoj gori uključili se avioni MUP-a

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na nepristupačnim stranama Paštrovačke gore, lokalitet Brda, na zahtjev budvanske Službe zaštite i spašavanja uključila su se i tri protivpožarna aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

17.08.2018.

Avioni MUP-a angažovani na gašenju požara na planini Garač

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na području planine Garač, na lokalitetu Zagrade u opštini Danilovgrad uključili su se i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

02.08.2018.

Uručena oprema za zaštitu i spašavanje od požara službama zaštite i spašavanja Kotor, Tivat i Herceg Novi

Uručena oprema za zaštitu i spašavanje od požara službama zaštite i spašavanja Kotor, Tivat i Herceg Novi

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i regionalni koordinator njemačke humanitarne organizacije Help Klaus Mok uručili su opremu za zaštitu i spašavanje od požara komandirima službi zaštite i spašavanja iz Kotora, Herceg Novog i Tivta.