Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

12.10.2018.

Завршена Нато теренска вјежба "Србија 2018"

Завршена Нато теренска вјежба "Србија 2018" Свечаним постројавањем учесника данас је завршена НАТО међународна теренска вјежба „СРБИЈА 2018“, на којој је учествовао и црногорски тим за заштиту и спашавање од поплава уз употребу чамаца, кога су сачињавали представници Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и служби за заштиту и спашавање Главног града, Пријестонице Цетиње и општина Котор, Улцињ, Бар и Никшић.

12.10.2018.

Вјежбе евакуације у ресурсним центрима поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа

Вјежбе евакуације у ресурсним центрима поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа

Данас су поводом обиљежавања Међународног дана смањења ризика од катастрофа у Црној Гори спроведене вјежбе евакуације лица која бораве у ресурсним центрима у Црној Гори, и то: ресурсном центру „Подгорица“, ресурсном центру „1. Јун“ Подгорица, као и ресурсном центру за слух и говор „Др Перута Ивановић“ у Котору.

07.10.2018.

Црногорски тим на НАТО вјежби посвећеној пружању помоћи у ванредним ситуацијама

Црногорски тим  на НАТО вјежби посвећеној пружању помоћи у ванредним ситуацијама

Црногорски тим састављен од представника Директората за ванредне ситуације МУП-а, служби за заштиту и спашавање Главног града, Пријестонице Цетиње и општина Котор, Улцињ, Бар и Никшић узео је учешће на међународној теренској вјежби „СРБИЈА 2018“, која се одржава у Младеновцу и његовој околини у периоду од 7. до 12. октобра 2018. године.

28.09.2018.

Генерални директор Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Бечу

Генерални директор Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Бечу

На састанку генералних директора за цивилну заштиту држава ЕУ, држава Европског економског простора и држава кандидата, који се ове године одржава 27. и 28. септембра у Бечу, испред Министарства унутрашњих послова учешће је узео генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић.

27.09.2018.

Грађани да буду подршка институцијама у превенцији и спрјечавању опасности од природних непогода

Пожари који су ових дана учестали, нарочито у централном дијелу Црне Горе, на подручју Подгорице, а дијелом и у приморском општинама, знак је да смо још увијек у периоду повећане пожарне опасности. Томе доприноси дуготрајан сушни период и јак вјетар који повећава опасност од избијања пожара и значајно отежава њихово гашење.

24.09.2018.

Јавни позив за пријаву једног кандидата за образовање Комисије за припрему јавног конкурса и вредновање пројеката о расподјели средстава фонда за заштиту и спашавање

На основу члана 116д став 5 Закона о заштити и спашавању („Службени лист ЦГ”, бр. 13/07, 32/11 и 54/16), Министарство унутрашњих послова објављује јавни позив за пријаву једног кандидата за образовање Комисије за припрему јавног конкурса и вредновање пројеката о расподјели средстава фонда за заштиту и спашавање.

07.09.2018.

Позив за јавну расправу о Нацрту Националног плана заштите и спашавања од земљотреса

На основу члана 6 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, број 12/12), Министарство унутрашњих послова даје на јавну расправу Нацрт Националног плана заштите и спашавања од земљотреса и упућује јавни позив

07.09.2018.

Позив за јавну расправу о Нацрту Националног плана заштите и спашавања од пожара

На основу члана 6 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, број 12/12), Министарство унутрашњих послова даје на јавну расправу Нацрт Националног плана заштите и спашавања од пожара и упућује јавни позив

06.09.2018.

Саопштење Директората за ванредне ситуације МУП-а у вези са авионом АТ 802

Данас у 11.53х, током тренажног лета, у фази након слијетања и додира са пистом дошло је до пуцања гуме на противпожарном авиону двосјед АТ 802, регистарске ознаке 4О-ЕАД

20.08.2018.

У акцију гашења пожара на Паштровачкој гори укључили се авиони МУП-а

У акцију гашења пожара, који је избио јутрос на неприступачним странама Паштровачке горе, локалитет Брда, на захтјев будванске Службе заштите и спашавања укључила су се и три противпожарна авиона Директората за ванредне ситуације МУП-а.