Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

Aktuelnosti - Direktorat za vanredne situacije

12.10.2018.

Završena Nato terenska vježba "Srbija 2018"

Završena Nato terenska vježba "Srbija 2018" Svečanim postrojavanjem učesnika danas je završena NATO međunarodna terenska vježba „SRBIJA 2018“, na kojoj je učestvovao i crnogorski tim za zaštitu i spašavanje od poplava uz upotrebu čamaca, koga su sačinjavali predstavnici Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština Kotor, Ulcinj, Bar i Nikšić.

12.10.2018.

Vježbe evakuacije u resursnim centrima povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Vježbe evakuacije u resursnim centrima povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa

Danas su povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u Crnoj Gori sprovedene vježbe evakuacije lica koja borave u resursnim centrima u Crnoj Gori, i to: resursnom centru „Podgorica“, resursnom centru „1. Jun“ Podgorica, kao i resursnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru.

07.10.2018.

Crnogorski tim na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama

Crnogorski tim  na NATO vježbi posvećenoj pružanju pomoći u vanrednim situacijama

Crnogorski tim sastavljen od predstavnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a, službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština Kotor, Ulcinj, Bar i Nikšić uzeo je učešće na međunarodnoj terenskoj vježbi „SRBIJA 2018“, koja se održava u Mladenovcu i njegovoj okolini u periodu od 7. do 12. oktobra 2018. godine.

28.09.2018.

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Generalni direktor Mirsad Mulić na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu u Beču

Na sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu država EU, država Evropskog ekonomskog prostora i država kandidata, koji se ove godine održava 27. i 28. septembra u Beču, ispred Ministarstva unutrašnjih poslova učešće je uzeo generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

27.09.2018.

Građani da budu podrška institucijama u prevenciji i sprječavanju opasnosti od prirodnih nepogoda

Požari koji su ovih dana učestali, naročito u centralnom dijelu Crne Gore, na području Podgorice, a dijelom i u primorskom opštinama, znak je da smo još uvijek u periodu povećane požarne opasnosti. Tome doprinosi dugotrajan sušni period i jak vjetar koji povećava opasnost od izbijanja požara i značajno otežava njihovo gašenje.

24.09.2018.

Javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje

Na osnovu člana 116d stav 5 Zakona o zaštiti i spašavanju („Službeni list CG”, br. 13/07, 32/11 i 54/16), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje javni poziv za prijavu jednog kandidata za obrazovanje Komisije za pripremu javnog konkursa i vrednovanje projekata o raspodjeli sredstava fonda za zaštitu i spašavanje.

07.09.2018.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa

Na osnovu člana 6 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od zemljotresa i upućuje javni poziv

07.09.2018.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od požara

Na osnovu člana 6 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Nacionalnog plana zaštite i spašavanja od požara i upućuje javni poziv

06.09.2018.

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a u vezi sa avionom AT 802

Danas u 11.53h, tokom trenažnog leta, u fazi nakon slijetanja i dodira sa pistom došlo je do pucanja gume na protivpožarnom avionu dvosjed AT 802, registarske oznake 4O-EAD

20.08.2018.

U akciju gašenja požara na Paštrovačkoj gori uključili se avioni MUP-a

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na nepristupačnim stranama Paštrovačke gore, lokalitet Brda, na zahtjev budvanske Službe zaštite i spašavanja uključila su se i tri protivpožarna aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a.