Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

Актуелности - Директорат за ванредне ситуације

15.11.2018.

Генерални директор Мулић: Реализована кампања “Буди спреман, смањи ризик“; грађане смо учинили важним дијелом система заштите и спашавања

Генерални директор Мулић: Реализована кампања “Буди спреман, смањи ризик“; грађане смо учинили важним дијелом система заштите и спашавања Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са представницима служби заштите и спашавања, данас је на Тргу независности у Подгорици и испред главних градских врата у Котору, подјелом промотивног материјала и разговором са грађанима реализовао кампању под слоганом „Буди спреман, смањи ризик“.

14.11.2018.

Кампања „Буди спреман, смањи ризик“ сјутра у Подгорици и Котору

У оквиру кампање „Буди спреман, смањи ризик“, представници Директората за ванредне ситуације МУП-а и служби заштите и спашавања, сјутра 15. новембра 2018.године, разговараће са грађанима и дијелити брошуре о смањењу ризика од поплава.

13.11.2018.

Државни секретар Пејановић: МУП кредибилан партнер земљама региона и ЕУ у области ванредних ситуација

Државни секретар Пејановић: МУП кредибилан партнер земљама региона и ЕУ у области ванредних ситуација

Министарство унутрашњих послова кредибилан је партнер земљамама региона и ЕУ у ванредним ситуацијама, саопштио је државни секретар Драган Пејановић отварајући дводневну радионицу на тему заштите од поплава под називом „Буди спреман, смањи ризик”, која је почела данас у хотелу Хилтон у Подгорици.

08.11.2018.

Директорат за ванредне ситуације у сарадњи са ФОРС Монтенегро реализује пројекат "Непогоде не познају границе"

Директорат за ванредне ситуације  у сарадњи са ФОРС Монтенегро реализује пројекат "Непогоде не познају границе"

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у сарадњи са ФОРС Монтенегром реализује пројекат „Непогоде не познају границе” који има за циљ јачање капацитета институција и служби из Црне Горе и Албаније које се баве заштитом и спасавањем и смањењем ризика од катастрофа, са акцентом на заштиту од поплава.

06.11.2018.

Министар Нухоџић састао се са тројицом грађана-спасилаца: Акција спашавања гест изузетне хуманости и храбрости

Министар Нухоџић састао се са тројицом грађана-спасилаца: Акција спашавања гест изузетне хуманости и храбрости

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић састао се данас са Владетом Зарубицом, Веском Божовићем и Војином Радовићем, грађанима-спасиоцима, који су 3. новембра спасили живот четворочланој породици Маврић из Новог Пазара, чији је аутомобил усљед саобраћајне несреће слетио у Морачу.

02.11.2018.

Спроведена обука за припаднике оперативних јединица за заштиту и спашавање

Спроведена обука за припаднике оперативних јединица за заштиту и спашавање

На Полицијској академији у Даниловграду, у организацији Министарстава унутрашњих послова, у периоду од 29. октобра до 2. новембра 2018. године спроведена је обука за спашавање из рушевина за 15 припадника оперативних јединица за заштиту и спашавање из приморских градова, а посљедњег дана и теренска вјежба која је имала за циљ провјеру стечених знања и вјештина.

26.10.2018.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а послао упозорење надлежним службама због најављених метеоролошких прилика

Сходно упозорењу Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, у коме се наводи да се у периоду од 27.10. до 30.10. очекују обилније падавине у централним и јужним дјеловима Црне Горе, а нарочито на југозападу земље, Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је преко Оперативно комуникационог центра 112 послао упозорење надлежним службама да подигну ниво оперативне спремности.

12.10.2018.

Завршена Нато теренска вјежба "Србија 2018"

Завршена Нато теренска вјежба "Србија 2018"

Свечаним постројавањем учесника данас је завршена НАТО међународна теренска вјежба „СРБИЈА 2018“, на којој је учествовао и црногорски тим за заштиту и спашавање од поплава уз употребу чамаца, кога су сачињавали представници Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и служби за заштиту и спашавање Главног града, Пријестонице Цетиње и општина Котор, Улцињ, Бар и Никшић.

12.10.2018.

Вјежбе евакуације у ресурсним центрима поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа

Вјежбе евакуације у ресурсним центрима поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа

Данас су поводом обиљежавања Међународног дана смањења ризика од катастрофа у Црној Гори спроведене вјежбе евакуације лица која бораве у ресурсним центрима у Црној Гори, и то: ресурсном центру „Подгорица“, ресурсном центру „1. Јун“ Подгорица, као и ресурсном центру за слух и говор „Др Перута Ивановић“ у Котору.

07.10.2018.

Црногорски тим на НАТО вјежби посвећеној пружању помоћи у ванредним ситуацијама

Црногорски тим  на НАТО вјежби посвећеној пружању помоћи у ванредним ситуацијама

Црногорски тим састављен од представника Директората за ванредне ситуације МУП-а, служби за заштиту и спашавање Главног града, Пријестонице Цетиње и општина Котор, Улцињ, Бар и Никшић узео је учешће на међународној теренској вјежби „СРБИЈА 2018“, која се одржава у Младеновцу и његовој околини у периоду од 7. до 12. октобра 2018. године.