Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Сјутра округли сто на тему Најбоља пракса Европске уније у области заштите од поплава

Датум објаве: 03.03.2020 12:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Сјутра, 4. марта са почетком у 10 часова у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а (Ул. Јована Томашевића бб, зграда Лименка) одржаће се округли сто на тему Најбоља пракса Европске уније у области заштите од поплава у циљу размјене искустава, модела добре праксе и научених лекција када је у питању заштита од ове елементарне непогоде. Округлом столу ће присуствовати представници Директората за ванредне ситуације МУП-а, Министарства пољопривреде и руралног развоја, Управе за воде, општинских служби заштите и спашавања из Подгорице, Бара и Улциња и Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе.

Округли сто се организује у оквиру пројекта „Непогоде не познају границе“, који у Црној Гори спроводе ФОРС Монтенегро и Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе. Пројекат финансира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Црна Гора – Албанија, а у Црној Гори суфинансира Министарство јавне управе.

Циљ пројекта, који се реализује у Црној Гори и Албанији, је јачање капацитета институција и служби које се баве заштитом и спашавањем за смањење ризика од катастрофа, са акцентом на заштиту од поплава, као и информисање становништва о ризицима од поплава.