Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржан семинар на тему "Најбоља пракса ЕУ у заштити од поплава"

Одржан семинар на тему "Најбоља пракса ЕУ у заштити од поплава"
Датум објаве: 13.02.2020 15:01 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У Скадру је 11. и 12. фебруара одржан семинар на тему "Најбоља пракса ЕУ у заштити од поплава", за представнике институција и служби из Црне Горе и Албаније које се баве заштитом и спашавањем.

МУПСеминар, који је окупио 32 представника институција и служби, имао је за циљ унапређивање знања и вјештина за заштиту од ове елементарне непогоде, размјену искустава, мишљења, модела добре праксе и научених лекција, као и допринос јачању међународне сарадње у овој области.

Теме којима су се учесници бавили су: принципи безбједности у води, лична заштитна опрема, управљање приликом поплава, процјена ризика, пружање помоћи најрањивијим категоријама становништва, а било је ријечи и о Директиви о поплавама Европске уније и искуствима земаља чланица Европске уније. Семинар су одржали инструктори из Хрватске горске службе спашавања, а организован у оквиру пројекта Директората за ванреде ситуације МУП-а и ФОРС Монтенегра „Непогоде не познају границе” који финансира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Црна Гора – Албанија, а у Црној Гори суфинансира Министарство јавне управе.