Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржана радионица и кампања на тему смањења ризика од земљотреса у Херцег Новом

Одржана радионица и кампања на тему смањења ризика од земљотреса у Херцег Новом
Датум објаве: 24.01.2020 17:18 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Службеници Директората за ванредне ситуације МУП-а, Подручне јединице Херцег Нови организовали су данас у хотелу Палмон баy у Игалу кратку информативну радионицу за руководно особље хотела на тему смањења ризика од земљотреса.

Након упознавања са надлежностима и улогом Директората за ванредне ситуације МУП-а у систему застите и спашавања у Црној Гори, запосленима су, кроз презентацију о сеизмичком ризику, представљене превентивне мјере, дужности запослених и мјере поступања у случају земољотреса, које је потребно дефинисати предузетним планом. Такође, акцентована је улога Европског броја за хитне случајеве 112, као броја који обједињује све системе за пријем хитних позива и реаговања у хитним и ванредним ситуацијама. Поред флајера о броју 112, запосленима су подијељена и Упутства за поступање у случају земљотреса.

Службеници Подручне јединице Херцег Нови су на Тргу Николе Ђурковића у Херцег Новом, организовали и кампању подизања свијести грађана о значају превенције од земљотреса и том приликом разговарали са грађанима о активностима које треба спровести у цију смањења ризика од овог хазарда. Грађанима је подијељено Упутство за поступанње прије, у току и након земљотреса, као и флајери са упутством за позивање броја 112.

Радионица и кампања су организовани у оквиру пројекта „3 WАТЦХ ОУТ – Трилатерални модел цивилне заштите: Путеви, инструменти и изазови за нашу безбједност“, који финансира Европска унија у оквиру ИПА ИНТЕРРЕГ Програма прекограничне сарадње Црна Гора – Албанија – Италија.