Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Саопштење Директората за ванредне ситуације МУП-а

Датум објаве: 22.12.2019 13:38 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Иако су претходна два дана на подручју општина у централном и јужном дијелу Црне Горе пале обилне количине кише и дувао јак вјетар, према информацијама којима располаже Директорат за ванредне ситуације МУП-а, захваљујући превентивним активностима које су предузимали грађани и субјекти у систему заштите и спашавања, није причињена већа материјална штета.

Проблема је било у општинама Котор и Тиват, гдје је један број улица био поплављен и непроходан за саобраћај, али захваљујући брзој реакцији и ангажовању локалних субјеката система заштите и спашавања, ситуације се нормализује.

Такође, проблема је било и са ријеком Рујелом у општини Тузи, а због изливања ријеке Цијевне у мјесту Миљеш саобраћај је у прекиду.

У једном дијелу општина у сјеверном и централном дијелу Црне Горе било је проблема са снадбијевањем електричном енергијом. Екипе ЦЕДИС-а су на терену и још увијек отклањају један број активних кварова.

Сви субјекти система заштите и спашавања и даље активно прате стање на терену и спремни су да, у случају потребе, реагују свим расположивим средствима.