Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Саопштење Директората за ванредне ситуације МУП-а поводом најављене метеоролошке ситуације

Датум објаве: 20.12.2019 15:55 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


На основу информације Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, Директорат за ванредне ситуације МУП-а обавјештава грађане да ће у суботу и недјељу (21. и 22. децембар 2019.) подручје Црне Горе бити под снажним утицајем циклонске активности која ће условити јако нестабилне временске прилике, интензивну кишу и јак јужни вјетар.

У централним и јужним предјелима очекује се јака киша и обилна количина падавина, на приморју и у вишим континенталним предјелима, нарочито у планинским областима на сјеверу, очекује се врло јак јужни вјетар, повремени удари јужног вјетра имаће олујни карактер.

Као директна посљедица дејства ове значајне метеоролошке ситуације (због обилне количине воде и јаког јужног вјетра), потенцијално су могуће и одређене посљедице.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а позива грађане да своје активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији како на копну тако и на мору.

Обавјештење је послато свим субјектима у систему заштите и спашавања ради подизања нивоа оперативне спремности и евентуалног оперативног дјеловања.