Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Потписани уговори са добитницима средстава из Фонда за заштиту и спашавање

Потписани уговори са добитницима средстава из Фонда за заштиту и спашавање
Датум објаве: 17.12.2019 12:24 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Уговори са добитницима средстава из Фонда за заштиту и спашавање, за која су конкурисале општинске службе, јавне установе, привредни субјекти и невладине организације, потписани су данас у Министарству унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је овом приликом истакао да расподјела средстава из овог фонда потврђује одлучност Министарства унутрашњих послова, да у синергији са свим субјектима система унапређује капацитете и процедуре дјеловања у елемантарним непогодама и другим несрећама.

Министар је подсјетио да су прошлогодишњи корисници фонда у потпуности реализовали пројектне активности. “Вјерујем да ћете својим радом допринијети јачању система заштите и спашавања и бити додатни подстицај другим субјектима да активно раде на изградњи овог важног и захтјевног система“, истакао је министар Нухоџић обраћајући се добитницима за ову годину.

Реализацијом пројеката за које су опредијељена средства унаприједиће се систем заштите и спашавања и омогућити квалитетнија реализација превентивних мјера и оперативних активности, саопштио је министар унутрашњих послова.

Извршна директорица НВО Удружење младих са хендикепом Црне Горе Марина Вујачић, је истакла задовољство што је Министарство унутрашњих послова подржало пројекат ове невладине организације који подразумијева сет активности, прије свега израду Предлога протокола у области поступања у кризним ситуацијама, смјернице и приручник за особе са инвалидитетом, као и обуку са све оне који пружају услуге у области заштите и спашавања.

Предсједник општине Жабљак Веселин Вукићевић је истакао да ће средства фонда омогућити јачање ефикасности Службе заштите и спасавања Жабљак у спашавању унесрећених приликом саобраћајних незгода, али и пожара и других незгода.

Према ријечима предсједника општине Беране Драгослава Шћекића, захваљујући средствима фонда беранска служба заштите и спашавања додатно ће побољшати и усавршити своје капацитете. За општину Херцег Нови, одобрени пројекат биће од великог значаја, јер ће допринијети бољој заштити угрожених у тешко приступачним теренима, истакла је потпредсједница општине Херцег Нови Данијела Ђуровић.

Комисија за расподјелу средстава Фонда за заштиту и спашавање је, на основу јавног конкурса, ове године расподијелила средства у износу од 99.090,36 еура за финансирање пројеката за набавку опреме и средстава за заштиту и спашавање и финансирање пројеката за подстицање образовних, истраживачких и развојних студија, програма, пројеката и других активности.

Овогодишњи корисници средстава су:НВО Удружење младих са хендикепом Црне Горе, Д.О.О. Бедроцк Подгорица, Општина Беране, Општина Жабљак , Општина Бијело Поље , Општина Никшић, Општина Херцег Нови, НВУ Савез извиђача Црне Горе – Подгорица, ЈЗУ Институт за јавно здравље Црне Горе, ЈУ Дом ученика и студената Цетиње, НВО Удружење љубитеља Горице и природе.