Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Организована предавања за ученике и кампања подизања свијести о смањењу ризика од поплава и одрона у Беранама

Организована предавања за ученике и кампања подизања свијести о смањењу ризика од поплава и одрона у Беранама
Датум објаве: 04.12.2019 18:02 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта „3 WАТЦХ ОУТ – Трилатерални модел цивилне заштите: Путеви, инструменти и изазови за нашу безбједност“, данас је у Беранама реализована едукација ученика петог разреда основе школе „Вукашин Радуновић“ о смањењу ризика од катастрофа, с акцентом на поплаве и одроне, као и спроведена кампања подизања свијести грађана када је у питању превенција од поплава.

МУПТоком едукације, ученици су се упознали са ризицима од поплава и одрона и поступцима понашања у случају поплава. Током презентације ученицима је представљен систем заштите и спашавања у Црној Гори , а након тога подијељено и Упутство за понашање прије, за вријеме и након поплава.

Након одржаних презентација активност је настављена организовањем кампање у облику инфо-дана на градском тргу, гдје се са заинтересованим грађанима разговарало о ризицима од поплава и одрона и како они лично могу да допринесу смањењу ризика од катастрофа. Нарочито је истицана важност превентивног дјеловања и активног укључивања свих грађана у смањење ризика од поплава.

Присутни су том приликом имали могућност да се упознају са опремом и средствима Службе заштите и спашавања Беране у виду једног спасилачког возила са опремом за спашавање од поплава и других хазарда.

Грађанима је подијељен и промотивни материјал - флајери израђени у оквиру пројекта.

Едукацију и кампању су спровели службеници Подручне јединице за ванредне ситуације Беране и припадници Службе заштите и спашавања Беране.