Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржана радионица на тему „Смањење ризика од поплава и одрона“ у општини Беране

Одржана радионица на тему „Смањење ризика од поплава и одрона“ у општини Беране
Датум објаве: 03.12.2019 15:32 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Радионица на тему „Смањење ризика од поплава и одрона“, одржана је данас у Беранама, у организацији Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

МУПНа отварању радионице говорила је начелница Подручне јединице за ванредне ситуације Беране Директората за ванредне ситуације МУП-а Дениса Нурковић.

Нурковић је истакла да поплаве и одрони представљају један од најучесталијих хазарда у Црној Гори, али и у региону, и исказала увјерење да ће данашње презентације и интеракција присутних резултирати унапређењу активности на пољу заштите и спашавања од поплава и одрона, али и других природних и техничко-технолошких хазарда.

Учесници су током радионице истакли значај спровођења превентивних мјера за заштиту и спашавање од поплава и одрона, израде планске документације у области заштите и спашавања, смањења ризика од екстремних метеоролошких појава, реализације активности на смањењу ризика од катастрофа на локалном и националном нивоу, имплементације Сендаи оквира за смањење ризика од катастрофа и важности подизања свијести и едукације грађана и дјеце када је у питању смањење ризика од катастрофа.

На радионици су учествовали представници из општина Беране, Бијело Поље, Мојковац, Петњица, Гусиње, Плав, Андријевица и Рожаје, Општинских организација Црвеног крста Бијело Поље и Беране, Управе полиције, Црнагорапута, Одреда извиђача из Рожаја и представници Директората за ванредне ситуације МУП-а који су имали прилику за размјену информација, знања, искустава, добре праксе и научених лекција у области смањења ризика од поплава и одрона.

Радионица је реализована у оквиру пројекта „3 WАТЦХ ОУТ – Трилатерални модел цивилне заштите: Путеви, инструменти и изазови за нашу безбједност“, који финансира Европска унија у оквиру ИПА ИНТЕРРЕГ Програма прекограничне сарадње Црна Гора – Албанија – Италија.