Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Генерални директор Мирсад Мулић у емисији "Зумирање": Систем показао професионалност и организованост током превазилажења ситуације изазване поплавама у Црној Гори

Датум објаве: 15.11.2019 14:22 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Мирсад Мулић је гостовао у емисији "Зумирање" на ТВЦГ и том приликом представио стање изазвано поплавама у Црној Гори.

Обимне падавине су, од почетка мјесеца изазвала велике поплаве, на појединим мјестима је понекад било и критично, али захваљујући правовременој и адекватној реакцији система, можемо рећи да је ситуација сада стабилна, навео је Мулић.

Према његовим ријечима, комуникација између свих служби заштите и спашавања и Директората за ванредне ситуације је била квалитетна, а дјеловање организовано, синхронизовано и професионално, што је дало резултате, па су се избјегле теже посљедице и спријечиле опасности изазване екстремном метеролошком ситуацијом.

Упркос нормализацији стања и најављеним повољнијим метеоролошким условима, како је навео, цијели систем је и даље у приправности, и у складу са потребама, реаговаће свим расположивим ресурсима.

Рано упозорење Директората за ванредне ситуације МУП-а, на основу информација Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, показало се смисленим и сврсисходним, а грађани све више увиђају да то није промоција система, већ пријека потреба у оваквим ситуацијама, казао је Мулић. Додао је да су грађани показали велику одговорност, пружали помоћ службама, као и поједини припадници приватног сектора, а медији су, својим објективним и правовременим извјештавањем такође показали партнерски однос према систему.

Говорећи о штетама, саопштио је да је још увијек трају оперативне активности, те да ће се прецизније информације саопштити након што Комисија за процјену штете изађе на терен.