Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Direktorat za vanredne situacije MUP-a i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti

Datum objave: 12.11.2019 15:30 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Imajući u vidu da se narednih dana očekuje novi kišni talas sa umjerenim do obilnim količinama padavina, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bismo umanjili rizik od eventualnih poplava i spriječili veće posljedice.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su i dalje u pripravnosti, prate razvoj situacije na terenu i spremni su da svim raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim kapacitetima odgovore na eventualnu novu situaciju.

Danas je vodostaj rijeka u opadanju, dok je nivo Skadarskog jezera u blagom porastu, ali za sada bez većih opasnosti za materijalna dobra i objekte na tom području.

Od nadležnih institucija iz Republike Albanije dobili smo informaciju da za sada nema ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim.

Predstavnici CEDIS-a su osposobili elektro-distributivnu mrežu, tako da je područje Broćanca u opštini Nikšić danas sa urednim napajanjem električnom energijom.