Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Нухоџић: Посвећен рад субјеката у систему заштите и спашавања допринио успјешној сезони са аспекта заштите од пожара

Нухоџић: Посвећен рад  субјеката у систему заштите и спашавања допринио успјешној сезони са аспекта заштите од пожара
Датум објаве: 29.10.2019 13:07 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Службе заштите и спашавања су током протекле пожарне сезоне, у сарадњи са осталим учесницима система, реаговале благовремено и професионално, а грађани су се одговорно односили према њиховим упутствима, оцијењено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са представницима локалних служби заштите и спашавања.

На састанку је констатовано да су, и поред повољне метеоролошке ситуације, сви субјекти у систему уложили значајне напоре и својим координираним ангажовањем на терену учинили да сезона буде успјешна са аспекта заштите од пожара. Томе је, како је саопштено, допринијела и боља кадровска и материјално-техничка припремљеност служби.

Министар Нухоџић је овом приликом исказао велико поштовање припадницима локалних служби, који су својим превентивним активностима, али и оперативношћу у конкретним ситуацијама дали допринос на сузбијању пожара на отвореном простору.

Посебно поздрављам ућешће грађана, који су, поштујући препоруке надлежних органа и својим активним дјеловањем утицали да пожара буде знатно мање него претходних година. Вјерујем да ћемо у том погледу наставити и када су други хазарди у питању и да ћемо и даље бити сарадници и савезници у заштити од елементарних и других непогода“, нагласио је министар.

Закључено је да је успјешна сезона подстицај да се додатно ојача рад свих служби и институција које имају обавезе у систему заштите и спашавања и предузму неопходне мјере, како би се на још квалитетнији начин суочили са изазовима у области заштите од свих врста хазарда.