Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Кампања Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик” од 7. октобра

Кампања Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик” од 7. октобра
Датум објаве: 03.10.2019 15:03 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Поводом 13. октобра - Међународног дана смањења ризика од катастрофа, генерални директор Директората за ванредне ситуације, Мирсад Мулић и министарка и предсједница Комисије за процјену штета у Влади Црне Горе, Марија Вучиновић најавили су данас предстојећу кампању Дани смањења ризика од катастрофа 2019 „Буди одговоран- смањи ризик”.

Кампању организује кабинет министарке у сарадњи са Министарством унутрашњих послова – Директоратом за ванредне ситуације Црне Горе, а реализује се уз подршку Владе.

Генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић је истакао да је ова кампања наставак свега онога што Министарство унутрашњих послова и Директорат спроводе у континуитету, како би се грађани на најбољи начин едуковали у процесу смањења ризика од катастрофа.

„О начину рада и функционисања нашег система заштите, најбоље говори чињеница да Црна Гора није имала ни једну људску жртву, у ситуацијама елементарних непогода, које су погодиле нашу државу”.

МУПМинистарка Вучиновић је казала да је предстојећа кампања дио и Националне стратегије за смањење ризика од катастрофа и биће организована кроз више активности едукативног и стручног карактера.

„Кампања почиње 07. октобра и садржаће низ едукативних активности и показних вјежби за дјецу основних школа, а кровни догађај је Конференција смањење ризика од катастрофа 2019, која ће се одржати 13. октобра, када се и обиљежава Међународни дан смањења ризика од катастрофа”, изјавила је Вучиновић.

Према ријечима Вучиновић, Конференција ће имати двије панел дискусије, на којима ће учествовати еминентни стручњаци из ове области.

Поред Конференције, у основним школама седам црногорских градова (Подгорица, Никшић, Беране, Пљевља, Бијело Поље, Херцег Нови и Бар), 7. октобра, подручне јединице Директората за ванредне ситуације, организоваће едукативну наставу за сва одјељења петог разреда, док ће се 11. октобра у О.Ш. “Милорад Муса Бурзан”, у Подгорици, реализовати показна вјежба симулирање пожара и евакуација.

Кампања ће се наставити и у наредном периоду, кроз бројне активности.