Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Позив за пријављивање кандидата за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања

Датум објаве: 24.09.2019 13:14 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Заказује се полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања дана 30. октобра 2019. године, у просторијама Директората за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова, улица Јована Томашевића бб Подгорица.
Испит ће започети у 15 часова у назначеним данима за полагање испита.

Пријава за полагање испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања подноси се Министарству унутрашњих послова - Директорату за ванредне ситуације, најкасније до 05. октобра 2019. године.

Осим пријаве, потребна документација је :
- доказ за ИИИ или ИВ ниво квалификације образовања;
- доказ за В, ВИ или ВИИ ниво квалификације образовања,
који је дужан да приложи кандидат, као доказ о испуњавању услова за полагање стручног испита за рад на пословима заштите и спашавања у Министарству унутрашњих послова.

За кандидате запослене у Министарства унутрашњих послова доказ о испуњавању услова за полагање стручног испита за рад на пословима заштите и спашавања у Министарству унутрашњих послова, прибавиће Комисија за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања.

Трошкове за полагање испита у износу од 38,25 ЕУР уплаћују кандидати са ИИИ или ИВ нивом квалификације образовања, а трошкове за полагање испита у износу 76,5 ЕУР уплаћују кандидати са В, ВИ или ВИИ нивом квалификације образовања на жиро рачун: Министарство унутрашњих послова број 825-79-81, Приходи од услуга - Министарство унутрашњих послова, сврха уплате: Накнада за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања, позив на број 302003169.
Доказ о уплати трошкова, сходно одредби члана 11 Правилника о програму и начину полагања другог стручног испита за рад у државним органима, а у вези одредбе члана 10 Уредбе о програму и начину полагања стручног испита за рад у државним органима, кандидати су дужни да предају секретару Комисије прије почетка полагања испита.

Начин полагања испита предвиђен је Правилником о програму и начину полагања другог стручног испита за рад у државним органима. Испит се полаже пред Комисијом за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања, по Програму за полагање другог стручног испита у области заштите и спашавања.

Кандидатима који испуњавају услове за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања доставиће се писмени отправак рјешења о испуњености услова за полагање другог стручног испита за рад у државним органима у области заштите и спашавања.

За све додатне информације, заинтересовани кандидати могу се обратити секретару Комисије Сретену Недићу путем телефона: 020/481-807 и на е-маил: сретен.недиц@муп.гов.ме

Текст позива и образац пријаве можете преузети на сљедећем линку: Позив и образац пријаве