Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Poziv za prijavljivanje kandidata za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja

Datum objave: 24.09.2019 13:14 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Zakazuje se polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja dana 30. oktobra 2019. godine, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Jovana Tomaševića bb Podgorica.
Ispit će započeti u 15 časova u naznačenim danima za polaganje ispita.

Prijava za polaganje ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja podnosi se Ministarstvu unutrašnjih poslova - Direktoratu za vanredne situacije, najkasnije do 05. oktobra 2019. godine.

Osim prijave, potrebna dokumentacija je :
- dokaz za III ili IV nivo kvalifikacije obrazovanja;
- dokaz za V, VI ili VII nivo kvalifikacije obrazovanja,
koji je dužan da priloži kandidat, kao dokaz o ispunjavanju uslova za polaganje stručnog ispita za rad na poslovima zaštite i spašavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Za kandidate zaposlene u Ministarstva unutrašnjih poslova dokaz o ispunjavanju uslova za polaganje stručnog ispita za rad na poslovima zaštite i spašavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pribaviće Komisija za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja.

Troškove za polaganje ispita u iznosu od 38,25 EUR uplaćuju kandidati sa III ili IV nivom kvalifikacije obrazovanja, a troškove za polaganje ispita u iznosu 76,5 EUR uplaćuju kandidati sa V, VI ili VII nivom kvalifikacije obrazovanja na žiro račun: Ministarstvo unutrašnjih poslova broj 825-79-81, Prihodi od usluga - Ministarstvo unutrašnjih poslova, svrha uplate: Naknada za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja, poziv na broj 302003169.
Dokaz o uplati troškova, shodno odredbi člana 11 Pravilnika o programu i načinu polaganja drugog stručnog ispita za rad u državnim organima, a u vezi odredbe člana 10 Uredbe o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima, kandidati su dužni da predaju sekretaru Komisije prije početka polaganja ispita.

Način polaganja ispita predviđen je Pravilnikom o programu i načinu polaganja drugog stručnog ispita za rad u državnim organima. Ispit se polaže pred Komisijom za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja, po Programu za polaganje drugog stručnog ispita u oblasti zaštite i spašavanja.

Kandidatima koji ispunjavaju uslove za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja dostaviće se pismeni otpravak rješenja o ispunjenosti uslova za polaganje drugog stručnog ispita za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati mogu se obratiti sekretaru Komisije Sretenu Nediću putem telefona: 020/481-807 i na e-mail: sreten.nedic@mup.gov.me

Tekst poziva i obrazac prijave možete preuzeti na sljedećem linku: Poziv i obrazac prijave