Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Успјешно завршен пројекат индустријске демилитаризације убојних средстава

Успјешно завршен пројекат индустријске демилитаризације убојних средстава
Датум објаве: 30.07.2019 16:13 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У оквиру двогодишњег програма подршке Црној Гори који финансирају Сједињене Америчке Државе преко Међународне организације за јачање безбједности људи (ИТФ), завршен је пројекат индустријске демилитаризације убојних средстава које је у протеклом периоду прикупио Одсјек за неексплодирана убојна средства (НУС) Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

МУПМУП
Овом приликом, на безбједан начин уклоњено је, а у фабрици ХИ “Полиеx” АД Беране, у складу са највишим еколошким стандардима и стандардима струке уништено преко 12 000 кг различитих неексплодираних убојних средстава.

Вриједност изведене демилитаризације је преко 180 000 долара, а спроведена је у оквиру пројекта који Директорат за ванредне ситуације МУП-а реализује са ИТФ. Пројекат, такође, предвиђа да се изврши реконструкција магацина за НУС у мјесту Рогами и чишћење тунела Поткоп у мјесту Петровићи у општини Херцег Нови.

Службеници Одсјека за неексплодирана убојна средства (НУС) Директората за ванредне ситуације МУП-а у континуитету спроводе активности на овом плану и на тај начин доприносе безбједности како грађана Црне Горе, тако и свих оних који бораве на њеној територији.