Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Обавјештење о броју за хитне ситуације за туристе који у ромингу користе мреже црногорских мобилних оператера Телеком и Теленор

Датум објаве: 02.07.2019 14:47 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Од 01. 07. 2019. године сви туристи који доласком у Црну Гору буду у ромингу користили мреже црногорских мобилних оператера Црногорски Телеком и Теленор добијаће, на црногорском и енглеском језику, поруку којом ће бити обавијештени о функционисању броја 112 у Црној Гори.

Текст поруке на црногорском језику је „Добро дошли у Црну Гору! У случају хитне ситуације позовите 112”, а на енглеском “Wелцоме то Монтенегро! Ин цасе оф анy емергенцy цалл 112”.

Трећи мобилнин оператер, Мтел, ради на техничком рјешењу којим би у наредном периоду туристи који користе њихове услуге у ромингу такође добили наведену поруку.

Број 112 је једини број за позиве у хитним ситуацијама који је доступан у свим државама чланицама Европске уније и уведен је да би се преко јединственог броја омогућило грађанима да имају приступ свим хитним службама у случају потребе.

Министарство унутрашњих послова на овај начин настоји да допринесе што сигурнијем и безбједнијем боравку туриста који посјећују нашу земљу.