Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Obavještenje o broju za hitne situacije za turiste koji u romingu koriste mreže crnogorskih mobilnih operatera Telekom i Telenor

Datum objave: 02.07.2019 14:47 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Od 01. 07. 2019. godine svi turisti koji dolaskom u Crnu Goru budu u romingu koristili mreže crnogorskih mobilnih operatera Crnogorski Telekom i Telenor dobijaće, na crnogorskom i engleskom jeziku, poruku kojom će biti obaviješteni o funkcionisanju broja 112 u Crnoj Gori.

Tekst poruke na crnogorskom jeziku je „Dobro došli u Crnu Goru! U slučaju hitne situacije pozovite 112”, a na engleskom “Welcome to Montenegro! In case of any emergency call 112”.

Treći mobilnin operater, Mtel, radi na tehničkom rješenju kojim bi u narednom periodu turisti koji koriste njihove usluge u romingu takođe dobili navedenu poruku.

Broj 112 je jedini broj za pozive u hitnim situacijama koji je dostupan u svim državama članicama Evropske unije i uveden je da bi se preko jedinstvenog broja omogućilo građanima da imaju pristup svim hitnim službama u slučaju potrebe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način nastoji da doprinese što sigurnijem i bezbjednijem boravku turista koji posjećuju našu zemlju.