Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржан састанак представника Директората за ванредне ситуације са представницима јединица локалних самоуправа који се баве пословима комуналне полиције и инспекције

Одржан састанак представника Директората за ванредне ситуације са представницима јединица локалних самоуправа који се баве пословима комуналне полиције и инспекције
Датум објаве: 30.05.2019 14:29 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржан састанак између представника јединица локалних самоуправа који се баве пословима комуналне полиције и инспекције и представника Директората за ванредне ситуације на тему припрема за предстојећу пожарну сезону.

На састанку су анализиране надлежности, капацитети и ресурси ових служби у циљу смањења ризика од пожара. Констатовано је да ће комунална инспекција и полиција заједно са Инспекцијом за заштиту и спашавање Директората за ванредне ситуације појачати своје активности на терену у наредном периоду, како би се спровођењем превентивних мјера смањила опасност од настајања пожара на отвореном простору.

Учесници састанка су апеловали на грађане да у периоду појачаног ризика од пожара уреде своја имања, те да уколико имају потребе за спаљивањем одређеног отпадног материјала о томе обавијесте службе заштите и спашавање у њиховим општинама, како би се те активности обавиле на контролисан и безбједан начин.

Размотрена су и питања везана за усклађеност законских прописа и процедура и исказана је потреба за додатним усаглашавањем истих, ради бржег и ефикаснијег поступања надлежних служби.

Овом приликом упућена је и молба грађанима да искористе могућност пријављивања настанка пожара и починилаца на број 112 Директората за ванредне ситуације.