Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај са јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о превозу опасних материја

Датум објаве: 24.05.2019 10:54 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Сходно члану 18 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број 38/03, 22/08, 42/11, 54/16 и 13/18), Министарство унутрашњих послова  објављује
        
 
Извјештај о јавној расправи у вези поступка припреме Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о превозу опасних материја


На основу члана 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у прирпеми закона и стратегија, Министарство унутрашњих послова, дана 16.04.2019. године, упутило је јавни позив заинтересованој јавности (грађанима, стручним и научним институцијама, државним органима, Главном граду, Пријестоници и општинама, струковним удружењима, политичким странкама, синдикатима, вјерским заједницама, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и свим заинтересованим организацијама и заједницама) да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос у разматрању Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о превозу опасних материја.

Поступак консултовања је трајао 20 дана од дана објављивања јавног позива на интернет страници министарства и порталу е-управе.

Такође, поводом јавне расправе о нацрту закона  одржан је округли сто 08.05.2019. године, у просторијама Министарства унутрашњих послова - Директората за ванредне ситуације.

У току трајања јавне расправе на Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о превозу опасних материја није било коментара, сугестија, иницијатива и предлога.