Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа за ученике основних школа из Подгорице, Даниловграда и Никшића

Одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа за ученике основних школа из Подгорице, Даниловграда и Никшића
Датум објаве: 06.03.2019 11:14 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Јуче је, у организацији Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе и Фондације за развој сјевера Црне Горе (ФОРС Монтенегро), а у сарадњи са школама одржан квиз на тему смањења ризика од катастрофа у којем су учествовали ученици ИX разреда из четири основне школе. 


МУПМУП


У квизу су се такмичиле екипе из основних школа: ОШ „Ратко Жарић“ из Никшића, ОШ „Његош“ из Даниловграда, ОШ „Владо Милић“ из Подгорице и ОШ „Павле Ровински“ из Подгорице која је била домаћин квиза. Поред стеченог знања о смањењу ризика од катастрофа учесници квиза су за своје школе освојили и вриједне награде – лап топ, десктоп рачунар, пројекторе и штампач, а учесницима квиза је подијељен промотивни материјал (руксаци, мајице, публикације, свеске, УСБ-ови и кишобрани) који је израђен у оквиру пројекта. 

Циљ квиза је да се ученицима подигне ниво свијести о смањењу ризика од катастрофа, опасностима и посљедицама које проузрокују и о поступањима прије, током и након катастрофе. Такође, ова активност има за циљ повезивање школа и ученика из различитих општина, подстицање тимског рада, волонтеризма и јачање сарадње између институција.

Квиз је организован у оквиру пројекта ДИРЕЦТ – Будимо отпорни на непогоде, који реализују Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе и ФОРС Монтенегро – Фондација за развој сјевера Црне Горе, у партнерству са Ватрогасно-спасилачком службом општине Крањ из Словеније, Ватрогасно-спасилачком бригадом Моравско-Шлеског краја и Удружењем ватрогасаца из Чешке, а финансиран је од стране Генералног директората за европску цивилну заштиту и активности хуманитарне помоћи Европске комисије (ДГ ЕЦХО).