Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Комисија МУП-а за додјелу награда и признања донијела одлуку о наградама за припаднике система заштите и спашавања; посебном плакетом одликован и Дарко Вујошевић

Датум објаве: 15.02.2019 11:57 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницуКомисија Министарства унутрашњих послова за додјелу награда и признања поводом 1. марта – Дана заштите и спашавања донијела је одлуку о овогодишњим наградама и признањима припадницима система за посебне заслуге у развоју области заштите и спашавања и исказану личну пожртвованост у спровођењу заштите и спашавања становништва и материјалних добара. Одлуком Комисије биће додијељене три плакете, двије значке, девет захвалница и пет новчаних награда.

На предлог министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића, Комисија је одлучила да за исказану храброст и пожртвованост плакетом награди и Дарка Вујошевића, који је спашавајући породицу Кумбуровић из Скадарског језера и сам изгубио живот. Цијенећи овај чин као изузетну вриједност којом се афирмишу људскост и пожртвованост, министар је Вујошевића предложио за ово највише признање у области заштите и спашавања.

Награде ће бити уручене 1. марта ове године, на свечаности поводом обиљежавања Дана заштите и спашавања.