Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

В.д. генералног директора Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Барселони

В.д. генералног директора Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Барселони
Датум објаве: 13.02.2019 12:23 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


В.д. генералног директора Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ,  Љубан Тмушић учествовали су на трећем састанку генералних директора за цивилну заштиту држава чланица Уније за Медитеран, који се одржао 11. и 12. фебруара 2019. године, у Барселони.

Циљ састанка био је даље јачање међународне сарадње у области цивилне заштите између држава чланица Уније за Медитеран, као и са не-државама чланицама (Србија, Македонија, Исланд и Норвешка) у оквиру Механизма Уније за цивилну заштиту.

Овај састанак био је прилика да генерални директори за цивилну заштиту заједнички сагледају достигнућа у области цивилне заштите и договоре најбоље моделе заједничког рјешавања нових изазова у овој области, као и идентификују приоритетне активности у наредном периоду које ће бити дио вишегодишњег Регионалног акционог плана у области цивилне заштите.

На састанку је закључено да је сарадња на пољу цивилне заштите приоритет за медитеранске земље због њихове географске близине, подијељеног угроженог подручја и ризика од прекограничних природних катастрофа.