Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Директорат за ванредне ситуације МУП-а: Општинске службе заштите и спашавања добро одреаговале; ситуација је стабилна и под контролом

Датум објаве: 21.11.2018 12:39 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Након јучерашњих обилних падавина праћених вјетром, које су изазвале потешкоће у јужном региону, а нарочито у предјелу Бококоторског залива, Директорат за ванредне ситуације МУП-а обавјештава јавност да је ситуација данас у свим дјеловима земље стабилна и под контролом.

Општинске службе заштите и спашавања добро су одговориле на изазов, а током јучерашњег дана Директорат за ванредне ситуације кооридинирао је активности на упућивању испомоћи, те су се у циљу што ефикаснијег одговора и санирања посљедица невремена, акцији у Херцег Новом придружили припадници служби заштите и спашавања из Никшића и са Цетиња. Дирекорат за ванредне ситуације ставио је и на располагање пумпе високог капацитета, које могу испумпавати и до 5000 литара воде у минути.

Иако се вода повлачи и стање стабилизује, Директорат и надлежне службе настављају да прате ситуацију на терену. У наредном периоду општинске комисије процјењиваће материјалну штету насталу на објектима и у складу са тим додијелити помоћ угроженима.