Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Грађани да буду подршка институцијама у превенцији и спрјечавању опасности од природних непогода

Датум објаве: 27.09.2018 12:26 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Пожари који су ових дана учестали, нарочито у централном дијелу Црне Горе, на подручју Подгорице, а дијелом и у приморском општинама, знак је да смо још увијек у периоду повећане пожарне опасности. Томе доприноси дуготрајан сушни период и јак вјетар који повећава опасност од избијања пожара и значајно отежава њихово гашење.

Иако су у пожарима изгорјела одређена материјална добра, избјегнуте су веће штете захваљујући благовременом и добро организованом дјеловању служби заштите и спашавања. Директорат за ванредне ситуације МУП-а је координирао ангажовање служби заштите и спашавања из општина које нијесу тренутно угрожене, био у сталној комуникацији са свим субјектима система заштите и спашавања и пружао подршку гашењем пожара из ваздуха, у мјери у којој су то дозвољавале временске прилике.

Напомињемо да је од посебног значаја сарадња са грађанима, па још једном апелујемо да буду партнери институцијама и надлежним службама у овом послу, да се уздрже од било каквог паљења ватре на отвореном, да пријаве сваку појаву ватре и дима, те да активно учествују у гашењу пожара у случају потребе.