Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Uručena oprema za zaštitu i spašavanje od požara službama zaštite i spašavanja Kotor, Tivat i Herceg Novi

Uručena oprema za zaštitu i spašavanje od požara službama zaštite i spašavanja Kotor, Tivat i Herceg Novi
Datum objave: 02.08.2018 13:15 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i regionalni koordinator njemačke humanitarne organizacije Help Klaus Mok uručili su opremu za zaštitu i spašavanje od požara komandirima službi zaštite i spašavanja iz Kotora, Herceg Novog i Tivta. Oprema je nabavljena u okviru projekta „Pružanje pomoći i prevencija katastrofa u Crnoj Gori“, koji zajednički realizuju Direktorat za vanredne situacije MUP-a i njemačka humanitarna organizacija Help.

Vrijednost opreme je oko 12.000 eura i ona se sastoji od vatrogasnih crijeva, spojnica i naprtnjača. Dio opreme će biti dodijeljen i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u ovim primorskim opštinama.

U okviru ovog projekta trenutno se sprovodi obuka za 20 vatrogasaca-spasilaca u Službi zaštite i spašavanja Tivat, a u prethodnom periodu projektne aktivnosti bile su fokusirane na podizanje svijesti građana o važnosti zaštite od požara, dijeljen je promotivni materijal i postavljani bilbordi sa ciljem edukacije stanovništva o zaštiti od požara.

Projekat je počeo sa realizacijiom u maju 2018. godine i trajaće do kraja septembra 2018. godine.