Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржана сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Одржана сједница Координационог тима за заштиту и спашавање
Датум објаве: 25.07.2018 13:52 | Аутор: МУП; Биро за односе с јавношћу Владе Црне Горе

Испис Штампај страницу


Данас је одржана сједница Координационог тима за заштиту и спашавање којом је предсједавао замјеник руководиоца тима, министар унутрашњих послова, Мевлудин Нухоџић.

ВИДЕО: Сједница Координационог тијела за заститу и спасавање - КАДРОВИ

На сједници је анализиран досадашњи модел организације система заштите и спашавања, као и предлози за додатно унапређење и јачање истог. Такође, указано је на значај формирања једне специјализоване јединице цивилне заштите.

Биро за односе с јавношћу Владе Црне ГореКоординациони тим је размотрио Извјештај о стању заштите и спашавања у 2017. години и оцијенио да су сви субјекти у претходној години одговорно и професионално обављали обавезе из своје надлежности. На сједници је поздрављено доношење Стратегије за смањење ризика од катастрофа, те спровођење Акционог плана за период 2018-2019. године. Такође, констатовано је да су предузете неопходне активности на припреми за ову пожарну сезону, које су се највише односиле на спровођење превентивних мјера.

Координациони тим позвао је јединице локалне самоуправе и остале субјекте система и грађане да афирмишу принцип добровољности кроз ангажовање на пословима заштите и спашавања.

Координациони тим је поздравио спремност Министарства унутрашњих послова да два противпожарна авиона Авио-хеликоптерске јединице стави на располагање Механизму за цивилну заштиту ЕУ ради помоћи Грчкој.

На данашњој сједници донешен је и Пословник о раду Координационог тима за заштиту и спашавање, а разматрана су и остала питања из надлежности тима.