Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Црногорски тим за спашавање од поплава са употребом чамаца учествује на међународној теренској вјежби „НЕИФЛЕX 2018“ у Италији

Црногорски тим за спашавање од поплава са употребом чамаца учествује на међународној  теренској вјежби „НЕИФЛЕX 2018“ у Италији
Датум објаве: 08.06.2018 09:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницуТим за спашавање од поплава са употребом чамаца састављен од представника Директората за ванредне ситуације МУП-а и служби заштите и спашавања из Главног града Подгорице, Пријестонице Цетиње и општина Никшић, Улцињ и Котор, учествује на међународној теренској вјежби “НЕИФЛЕX 2018”, која се од 06. до 10. јуна 2018. године одржава на ширем подручју регије Венето, у Републици Италији.

Поред четири представника Директората за ванредне ситуације који су дио менаџмента тима, Директорат има два представника у тиму за контролу вјежбе, једног представника у тиму за евалуацију вјежбе, као и једног посматрача вјежбе.

Осим тимова из Италије и Црне Горе на теренској вјежби учествују и тимови за спашавање од поплава из Француске, Словеније, Србије, Аустрије и Руске Федерације.

Главни циљ вјежбе је јачање капацитета, оперативне сарадње и интероперативности тимова за спашавање од поплава на терену, као и провјера подршке земље домаћина (ХНС) и стандардних оперативних процедура.

Вјежба се организује у оквиру НЕИФЛЕX пројекта „Вјежба спашавања од поплава у сјеверо-источном дијелу Италије“, који се реализује у склопу Механизма за цивилну заштиту Уније, а спроводе га Одсјек за цивилну заштиту Републике Италије, Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе, Сектор за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, Министарство унутрашњих послова Републике Аустрије, Одсјек за цивилну заштиту и припремљеност на ванредне ситуације МУП-а Републике Француске и Управа за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ Републике Словеније.