Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Потписан Меморандум о разумијевању између њемачке хуманитарне организације ХЕЛП и Директората за ванредне ситуације МУП-а

Потписан Меморандум о разумијевању између њемачке хуманитарне организације ХЕЛП и Директората за ванредне ситуације МУП-а
Датум објаве: 04.05.2018 14:55 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а потписан Меморандум о разумијевању између њемачке хуманитарне организације ХЕЛП и Директората за ванредне ситуације МУП-а, којим се дефинишу пројектне активности које Директорат за ванредне ситуације МУП-а треба да реализује са ХЕЛП-ом у оквиру пројекта “Пружање помоћи и превенција катастрофа у Црној Гори“.

Меморандум су потписали генерални директор Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Мирсад Мулић и шеф Канцеларије ХЕЛП-а Клаус Мок.

Пројекат “Пружање помоћи и превенција катастрофа у Црној Гори“ је званично почео са реализацијом данас, 4. маја 2018. године и имплементираће се до 30. септембра 2018. године, а његов циљ је унапређење капацитета за одговор на пожаре у општинама Котор, Тиват и Херцег Нови. Главне пројектне активности су реализација радионица ради подизања свијести грађана о важности заштите од пожара, израда и дистрибуција промотивног материјала, као и набавка опреме за заштиту и спашавање од пожара и организовање обука.